Šis patiekalas – mano draugės Rūtos eksperimento rezultatas. Vieną dieną pietums ji nusprendė gaminti jautienos troškinį su lęšiais. Buvo labai skanūs pietūs. Artėjo vakarienės metas ir žinanti, kad turi likusio troškinio, bet taip norėjosi kažko įdomaus šeimai, nes ir pati nelabai mėgsta du kartus per dieną valgyti tą patį patiekalą, nusprendė paeksperimentuoti virtuvėje.

„Namuose buvo viena maža cukinija, kuri jau kelias dienas „badė“ akis. Aš perpjoviau ją pusiau, truputį išskobiau. Padariau kaip laivelį ir į vidų įdėjau jautienos troškinio. Tokius laivelius pašoviau į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. prieš pabaigą dar uždėjau mocarela sūrio. Buvo nereali vakarienė. Prie cukinijų laivelių padariau greitas salotas iš pomidoro ir avokado. Šiek tiek alyvuogių aliejaus, krapų, citrinos sulčių, druskytės. Vyras valgė su juoda duona. Man užteko ir taip“, – laiške mums rašė Rūta.

O jums telieka pirmiausia pasigaminti jautienos troškinį, kuriuo vėliau įdarysite cukinijas ir toliau darbą perleisite orkaitei.

Jautienos troškinio gamybai reikės: mėsos sultinio, 1 kilogramo jautienos kumpio arba mentės, kelių bulvių, 1 svogūno, 2 morkų, pomidorų padažo, prieskonių ir aliejaus kepimui.

Mėsą supjaustykite gabalėliais, kaip karbonadą, pamuškite, apibarstykite prieskoniais. Bulves ir morkas supjaustykite skiltelėmis, svogūnus – pusžiedžiais. Mėsą ir daržoves reikia apkepti atskirai. Troškintuve mėsą ir svogūnus bei morkas susluoksniuokite taip, kad apačioje ir viršuje būtų daržovės, o per vidurį – mėsa. Tuomet įkrėskite pakepto pomidorų padažo ir troškinkite, kol mėsa suminkštės. Tada sudėkite keptuvėje apkepintas bulves, pagardinkite druska, prieskoniais ir užpilkite sultinio. Sultinys troškinį turi vos vos apsemti. Uždengę dangčiu viską dar patroškinkite. Skanaus! O jei šio skanaus troškinio liks, gaminkite cukinijų laivelius, kuriuos išskobus pripildykite troškiniu ir apibarstykite turimo ir mėgstamo sūrio drožlėmis. Skanaus!

Į viršų