Daugelis galvoja, kad sveika mityba yra kažkas labai nuobodaus ir nelabai skanaus, bet griaunam mitus! Štai dalinuosi nuostabių blynelių receptu, kurie yra labai sotūs, skanūs ir, be abejonės, sveiki! „Kviečiu atsiraitoti rankoves ir pamaloninti savo skrandžius – liks dėkingi ir kiti šeimos nariai“, – ,,Šiaulių naujienoms“ rašo recepto autorė Audra.

Avižinių blynų su varške ir bananais gamybai reikės: 2 sunokusių bananų, 2 kiaušinių, 200 gramų liesos varškės, 8 šaukštų avižinių miltų (tiesiog avižinius dribsnius susmulkinkite smulkintuvu).

Sumalkite avižinius dribsnius iki miltinės masės (jei neturite tam skirto prietaiso, naudokite greito paruošimo smulkius avižinius dribsnius). Sutrinkite bananus, įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę ir maišykite, kol masė taps vientisa. Po truputį dėkite miltų ir viską gerai išmaišykite.

Jei naudojate nesmulkintas avižas palikite tešlą pastovėti 15-20 minučių. Blynų tešla turi būti grietinės tirštumo.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies, skanaus! Iš pateiktų produktų kiekio pagaminsite 13 vidutinio dydžio blynų. Jei šeima didesnė, maišykite daugiau tešlos pagal ingredientus. Skanaus!

Į viršų