Čirviniai blynai – vaikų itin mėgiamas patiekalas. Ypač smagu poilsiaujant vasarą ant pusryčių stalo rasti ką tik iškeptų šių blynų, o jei dar su trintomis braškėmis, tai visai širdis apsąla. Tai gal kas pamatęs šį receptą išsitrauks seniai spintelėje gulinčią keptuvę ir nudžiugins šeimą.

Čirvinių blynų gamybai reikės: 2 kiaušinių, 50 gramų sviesto, 150 gramų miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 60-70 gramų cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 100 mililitrų vandens, žiupsnelio druskos.

Sviestą, kiaušinius, cukrų bei vanilinį cukrų išmaišykite (galima išplakti elektriniu maišytuvu) iki purios, vienalytės masės. Tada miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti su vandeniu, kad neliktų grūdelių. Supilkite turimą tešlą į sviesto ir kiaušinių masę. Viską gerai permaišykite. Vaflių keptuvę įkaitinkite, patepkite riebalais ir samteliu pilkite paruoštą tešlą. Vartydami keptuvę kepkite blynus – vaflius.

Patiekti su trintomis braškėmis, mėgstama uogiene, grietine ar plakta grietinėle. Skanaus!

Į viršų