Mada visada sukasi ratu: tai, kas buvo madinga praeityje, po kelių metų ar net dešimtmečių sugrįžta į gatves ir mados žurnalus. Ši taisyklė galioja ne tik drabužiams, bet ir papuošalams. Nors yra sakoma, kad gražiausia merginos puošmena yra jos šypsena, papuošalų niekada nebus per daug. Šio sezono kaklo papuošalų tendencijos itin spalvingos ir ryškios – masyvios auksinės grandinėlės konkuruoja su spalvotais karoliukais, perlais ir kriauklėmis.

Perlai – ne tik elegantiškoms damoms

Papuošalai su perlais dažniausiai mums asocijuojasi su senelių vėriniais, paveldėtais iš kartos į kartą, vis dėlto šį sezoną perlai atgimė naujai ir tapo prieinami visiems. Jie nebėra skirti pasipuošti tik ypatingomis progomis. Socialiniuose tinkluose ir spaudoje mirga įžymybės, pametusios galvą dėl vėrinių iš perlų – nuo populiariosios muzikos atlikėjo Harry Styles, modelio Bellos Hadid iki JAV viceprezidentės Kamala Harris. Beje, politikė čia paminėta neatsitiktinai. Perlai turi aiškią žymę JAV politikos ir mados istorijoje – jie buvo ir yra vienas iš pagrindinių politikos lyderių įvaizdžio akcentų. Ne tik Kamala Harris, bet ir Jackie Keneddy, Hillary Clinton, Barbara Lee bei daugelis kitų jais puošėsi svarbiose iškilmėse ar valstybiniuose minėjimuose.

2106222

Kriauklių galėsite rasti ne tik pajūryje

Papuošalų dizaineriai juokauja – kol dėl pandemijos galimybės keliauti apribotos, atostogų nuotaiką ir jūros dvelksmą galima pajausti bent jau aksesuaruose. Ne veltui šį sezoną madingi išlieka papuošalai su kriauklytėmis. Ypač populiarūs – smulkūs vėriniai iš įvairiausių spalvų karoliukų ir kriauklių. Prie žaismingos tendencijos galima paminėti dar vieną detalę – pastaruoju metu sparčiai populiarėja karoliukai su raidėmis, iš kurių dizaineriai vėrinyje dėlioja trumpus užrašus, praskaidrinančius dieną ir galinčius atspindėti juos nešiojančio žmogaus asmenybę. Dažnai papuošalai būna personalizuoti, tai jiems suteikia išskirtinumo.

Auksinės grandinėlės – dar vis mados viršūnėje

Grandinėlės yra visiška juvelyrikos klasika, tačiau pastaraisiais metais jos evoliucionuoja į naujus dizainus ir formas, kiekvieną kartą nustebinančius vis labiau. Šio sezono „must have“ – masyvios, grubios auksinės grandinėlės, išryškinančios kaklą. Taip pat labai populiarios stambios grandinėlės su smulkiais pakabukais ar mažomis spynomis. Tokio stiliaus papuošalai iš karto į save atkreipia dėmesį, tad vienos grandinėlės užteks sukurti išbaigtą įvaizdį. Jas lengva derinti tiek prie laisvalaikio rūbų, tiek prie klasikinio kirpimo vyriškų švarkų, kurie taip pat šiuo metu karaliauja madoje. Na, o jeigu stambaus rašto grandinėlės vis dėlto ne prie širdies, galite rinktis smulkesnes, subtilesnes grandinėles ir jas derinti tarpusavyje vienu metu.

Malachito paslaptis

Išskirtinė sezono tendencija – kaklo papuošalai su malachitu, sodriai žaliu, smaragdo spalvos akmeniu. Įvairiuose šaltiniuose rašoma, kad šis akmuo žinomas dėl savo apsauginių savybių, kurios sugeria teršalus ir blogą energiją. Nors malachitas nėra toks populiarus, kaip kiti brangakmeniai, prabanga alsuojantys papuošalai įvaizdžiui suteikia solidumo, o savo kaina yra prieinami visiems, tad kiekvienas gali išsirinkti poreikius ir stilių atitinkantį akcentą.

2106221

Gamtos motyvai

Nors papuošalai su gėlių motyvais įvairiuose šaltiniuose pažymėti kaip šio sezono tendencija, turbūt niekada iš mados jie išėję ir nebuvo. Atėjus pavasariui ir žaliuojant gamtai, drabužiuose, ir papuošaluose norisi rasti daugiau gyvybės, raštų ir spalvų. Drąsiai galima rinktis smulkių gėlyčių vėrinį ar stambesnį gėlės formos pakabuką ant grandinėlės, kurie taip pat labai populiarūs. Kalbant apie pakabukus, reikėtų paminėti dar ir gyvūnų bei vabzdžių populiarumą. Daugybė juvelyrikos dizainerių šį sezoną renkasi būtent tokias formas.

Kičas ar nauja estetika?

Klasikinio stiliau gerbėjai tikriausiai susiėmė už galvų, kai pamatė, kad neoniniai papuošalai iš emalio šį sezoną dar niekur nesitraukia iš mados. Itin ryškios spalvos, drąsios formos ir eklektiška, šiek tiek net kičą ar vaikiškus papuošalus primenanti estetika užkariavo daugelio žmonių stilių. Nors iš pirmo žvilgsnio vėriniai iš emalio gali pasirodyti pigūs ir neskoningi, tinkamai juos derinant, galima atrodyti išties stilingai. Reikėtų nepamiršti, kad renkantis neoninius kaklo papuošalus, drabužiai turėtų būti tamsesnių, ramesnių atspalvių, kad viskas tarpusavyje derėtų. Be to, norint įvaizdžiui suteikti šiek tiek daugiau prabangos, galima rinktis papuošalus iš emalio su deimantų detalėmis.

Suderinta eklektika

Be visų aukščiau išvardintų kaklo papuošalų tendencijų, svarbu paminėti, kad šį sezoną stilistai ragina įvairaus tipo papuošalus maišyti tarpusavyje. Pavyzdžiui, smulkus medalionas, stambesnio rašto auksinė grandinėlė ir vėrinys su jūriniais elementais gali puikiai derėti kartu. Sluoksniavimo principai galioje ne tik aprangoje, bet ir aksesuaruose. Tinkamai sluoksniuojami kaklo papuošalai gali padėti sukurti nerūpestingą, žaismingą įvaizdį. Būtų gerai, kad vėrinių tekstūros skirtųsi – kontrastai sukuria harmoniją, o spalvos būtų panašios arba iš tos pačios spalvinės paletės. Optimalus vienu metu derinamų papuošalų skaičius – nuo 2 iki 6. Svarbiausia, nebijokite eksperimentuoti, ieškoti įkvėpimo aplinkoje ir į savo stilių įnešti gaivumo.

 

Į viršų