Mūsų amžių išduoda ne tik veidas, bet ir rankos, alkūnės, keliai, kulnai. Aplinkos poveikis, stresas, ar net judėjimas skatina senėjimo veiksnius, nepalankiai veikiančius kūną. Bėgant metams oda praranda kolageną ir elastiną. Dėl to rankos ne tik liesėja, bet ir išryškėja ar iššoka venos, o dėl žalingo saulės poveikio odą nusėja senatvinės dėmės… Todėl labai svarbu ne tik sveika mityba, sportas, pakankamai vandens, bet ir odos aktyvinimas šveitimu. O prasidėjus vasaros sezonui būtina nepamiršti apsaugoti sausų vietų apsauginiais kremais nuo saulės.

Rankų šveitimas
Nemalonių išvaizdos pokyčių galima išvengti kasdien šveičiant odą. Kodėl ši procedūra atrodo tokia stebuklinga?

Pirmiausia jos metu yra stimuliuojama kolageno gamyba, yra galimybė, jog net ir senatvės dėmės išbluks. Patartina atkreipti dėmesį į priemones, kuriomis kasdien plaunate savo rankas. Galbūt jos šiurkščios? Verčiau atsisakykite tokių priemonių, pavyzdžiui, tų, kurios yra alkoholio pagrindu. Prižiūrėdamos rankų odą naudokite švelnius valiklius su AHA rūgštimis – šis ingredientas naikina hiperpigmentaciją. Nusiplovę rankų odą kaip reikiant pamaitinkite kremu. Rankoms naudodamos apsauginį kremą nuo saulės išvengsite naujų dėmių atsiradimo. Tamsios dėmės kartais neišnyksta. Galbūt ne viskas gerai, tad vertėtų kreiptis į dermatologą.

Jeigu rankos ypač išsausėja esant šaltam orui, galima jas atgaivinti namuose. Ištepus maitinamuoju kremu ir produktu, kuris stabdo ląstelių senėjimą, prieš miegą užsimaukite medvilnines pirštines. Kol kremas susigers, jūs ilsėsitės, o poveikis bus kur kas stipresnis.

Sąnarių oda kartais būna sausa tarsi dramblio. Ranką laikant tiesiai alkūnės oda susiklosto į raukšles, sulenkiant – vėl išsitiesia. Ši oda pirmoji pristinga drėgmės, išdžiūsta ir šerpetoja, nes alkūnėms trūksta drėkinančių riebalų liaukų, kurių yra kitose kūno dalyse. Be tinkamos priežiūros oda gali tapti labai šiurkšti. Ir šią zoną būtina tepti apsauginiu kremu nuo saulės – saulė alkūnių odą tamsina sparčiau nei kitur.  

Svarbu alkūnėmis nesiramstyti į kietus paviršius, stengtis, kad ši zona patirtų kuo mažiau trinties ir lietimosi. Kartais išsausėjusios alkūnės gali tapti labai problemiškos – itin šiurkšti oda gali pasidengti pūslėmis ar imti kraujuoti ir pan. O nemaloniausia – skausmas. Jeigu jaučiate, kad alkūnės kelia nemalonumų, pasitarkite su dermatologu, galbūt problema rimtesnė. Niekuomet nesiimkite odos lupinėti, verčiau jau šalinti negyvą odą šveitimu. Dukart per dieną odą pamaitinkite kremu.

Kojos
Šveisdami kūną niekuomet nepamirškite ir kojų. Jas irgi reikia tepti apsauginiu kremu nuo saulės, jeigu ruošiatės ne tik į gamtą, bet ir į miestą. O jei deginatės prieš saulę nė neskaičiuodamos laiko, greičiausiai ir šioje srityje ilgainiui išvysite senatvines dėmes.

Jautri kojų sritis – kelių oda, kuri neretai atrodo apsmukusi, raukšlėta. Prarandant kolageną ir elastiną, kelių oda atsilaisvina.

Pamaitinkite kelius kremu, elastingumą padeda palaikyti sportas, tvirtumo suteiks joga.

Beje, ir pėdas teks atverti vasarą. O neprižiūrimos ir išsausėjiusios pėdos net ir su gražiausiomis basutėmis atrodo nepatraukliai ir netgi nehigieniškai. Kartais atrodo, kad moterys savo pėdų netausoja – jos kasdien avi batelius, kartais be kojinaičių. Todėl nenuostabu, kad dažnai kankina nuospaudos ir pūslės ant padų bei kulnų. Patariama kasdien nenešioti tų pačių batų,o rinktis skirtingo stiliaus, skirtingo kulniukų aukščio avalynę.

Kas antrą savaitę atliekamas manikiūras pašalins nuovargio ženklus, o sausumą pašalinsite šveisdamos, pėdų viršų ir kulkšnis tepdamos maitinamuoju ir apsauginiu kremu. Po maudymosi procedūrų stropiai išdžiovinkite tarpupirščių odą. Komfortiškiau jausitės, kartu labai padėsite savo pėdoms dėvėdamos avalynę su vidpadžiais – jų yra įvairių.

Kaip ir rankoms, taip ir kojoms skirkite drėkinamąją naktinę procedūrą. Priemonių tokiai procedūrai tikrai rasite. Jokiais būdais nesirinkite kitos medžiagos kojinių, tik medvilnines.

Į viršų