Vargu, ar rasime bent grupelę žmonių, kuriems šokolado skonis nepatiktų. Tai plačiai naudojamas ingredientas konditerijoje –  ledams pagardinti, desertams, įvairiausiems kepiniams. Be to, šokoladu praturtintos prabangios grožio procedūros – labai populiari, pavyzdžiui, kūno įvyniojimo procedūra teigiamai veikia centrinę nervų sistemą, drėkina ir minkština odą.

Šokolado plyteles pagardina įvairūs papildomi „prieskoniai“, tad iš tokios gausos tikrai galima atrasti, kuo gi nustebinti skonio receptorius: šokoladas su levandomis arba su spanguolėmis, net ir su chili pipirais, mėtinis šokoladas, ar su imbieru…

Šokoladiniai atvirukai, saldūs šokoladiniai suvenyrai švenčių metu tampa puikia išeitimi išeikvojus dovanų idėjas. Taigi, kodėl šokoladas, o tiksliau juodasis – ne tik skani, bet ir labai naudinga dovana? Pirmiausia, jame gausu antioksidantų, todėl teigiamas poveikis nagams, odai ir plaukams yra akivaizdus. Vis dėlto šį skanėstą rinktis reikėtų labai atidžiai. Teigiamo poveikio galima tikėtis tik iš tokio, kuriame yra mažiausiai bent 70 proc. kakavos. Toks šokoladas nekelia didelių cukraus svyravimų kraujyje.

Šokoladas: grožio procedūroms
Šokolado žinovai, atsakydami į klausimą, kuo gi juodasis šokoladas yra naudingas, pirmiausiai pažymi, kad šis skanėstas stabilizuoja nuotaikų kaitas, mažina cholesterolio kiekį ir gerina mūsų emocijas – suteikia jausmą, panašų į tokį, lyg būtumėte įsimylėję. Ne veltui tarp moterų itin populiarus posakis, jog per PMS po visiškos neapykantos ir agresijos emocijos aplinkai norisi šokoladuko.

Grožio specialistai atskleidžia, jog kaukės iš juodojo šokolado ir ekologiško pieno bei druskos veido odą veikia priešuždegimiškai, sumažina spuogų atsiradimą, drėkina išsausėjusias zonas. Šokolado valgymas taip pat padeda mažinti galvos odos sudirgimus.

Juodasis šokoladas, kaip sako grožio ekspertai, yra nuostabi detoksikuojanti priemonė, jei jį sumaišysite su maltomis kavos pupelėmis. Ši masė įmasažuojama ant drėgnos odos, po 10 minučių nuplaunama – taip pašalinamos negyvos odos ląstelės. Pleiskanojanti kūno oda tikrai padėkos už tokią procedūrą. Šis derinys taip pat padeda atkimšti poras, mažina bėrimus.

Kuo daugiau būsite atsipalaidavusios, ramios ir laimingesnės, tuo būsite gražesnės. Juodajame šokolade yra medžiagų, kurios, jau įrodyta, padeda sumažinti stresą. Feniletilaminas kelia serotonino lygį, dėl kurio imate jaustis gerai. Šis skanėstas turi vario ir magnio, kurie kontroliuoja kraujo spaudimą.

Neįtikėtina, bet pasirodo, kad šį juodąjį auksą galima panaudoti pedikiūrui namuose ir pasijusti tarsi prabangiame SPA. Jei jūsų pėdų kulnai sausi ir šiurkštūs, juos galima pamaitinti juoduoju šokoladu! Jis gali išgydyti įtrūkimus ir pripildyti drėgme kulkšnių sritį. Dauguma už panašias procedūras  SPA  paaukoja nemenkus pinigus. Tad tereikia atidžiau panaršyti internete, kur rasite instrukcijų, kaip pasiruošti tokiai procedūrai, ir kokių priemonių jai reikėtų.

Apsaugo ir nuo neigiamo saulės poveikio
Juodojo šokolado nauda jau seniai nustatyta ir širdžiai, kadangi jo vartojimas mažina tikimybę susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Tačiau specialistai perspėja, jog  šokoladas turi būti vartojamas saikingai. Vis gi šis skanėstas, kaip bebūtų gaila, yra mitybos piramidės apačioje.

Moksliniais tyrimais įrodyta, jog juodajame šokolade esantys flavonoidai mažina trombozės ir kolorektalinio vėžio susirgimo riziką, o taip pat ir odos vėžio riziką.

Naudojate brangius ir prabangius kremus nuo odos senėjimo? Tiesa ta, kad jų poveikis nėra toks gilus, verčiau odą maitinti iš vidaus. Taigi, turite vartoti ne tik pakankamai vandens, galite imtis juodojo šokolado. Juodasis šokoladas apsaugo odą nuo neigiamų ultravioletinių saulės spindulių poveikio, kadangi kakavos pupelėse gausu antioksidantų, kurie lėtina odos senėjimą.

Į viršų