Pakistano šiaurės vakaruose esančiame Pešavaro mieste pirmadienį nugriaudėjo keli sprogimai. Liudininkų teigimu, sprogimai įvyko šalia JAV konsulato, praneša BBC.

Pranešama, kad sprogimų vietose matyti dūmų stulpai, sugriuvo keli pastatai. Taip pat skelbiama, kad po sprogimų kilo susišaudymas.

BBC korespondentas Islamabade praneša, kad incidento vietoje yra tikras chaosas ir kol kas nežinoma, kiek žmonių žuvo ar buvo sužeista. Šaltiniai ligoninėse praneša, kad buvo atgabenti du kūnai.

Vienas liudininkas "Reuters" naujienų agentūrai sakė, kad ginkluoti vyrai užpuolė patikros punktą prie JAV konsulato. "Mačiau užpuolikus dviejose mašinose. Kai kurie jų turėjo granatsvaidžius. Iš pradžių jie apšaudė apsaugininkus poste prie konsulato, o vėliau nugriaudėjo sprogimai", - sakė liudininkas Siradžas Afridis (Siraj Afridi).

JAV ambasada Islamabade jokios informacijos kol kas neteikia.

Sprogimai Pešavare nugriaudėjo praėjus vos kelioms valandoms po teroro išpuolio Pakistano šiaurės vakaruose esančiame Timergaros mieste, kur mitingo metu susisprogdino mirtininkas. Remiantis preliminariais duomenimis, žuvo 25, o sužeista per 110 žmonių.
ELTA 

Į viršų