- Kokia pirmoji mintis ateina suskambus telefonui?

- Įvairių  minčių būna: „Gal naujas koncertas?” Arba: „Na, kas dar?” Nes dažnai man skambina darbo reikalais.

- Ar dažnai prisimenat Salomėjos Nėries eilėraštį  „Dainuok, širdie, gyvenimą”?

- Nelabai. Kažkaip nuo vaikystės labiau „užstrigo” Janonis - „Ar tu matei?” Apie dukteris prostitutes ir t. t. Kodėl aš  jį išmokau? Matyt, reikėjo... (Juokiasi)

- Kokį  patį šlykščiausią patiekalą  yra tekę ragauti?

- Ko gero, tai buvo dar pionierių stovykloje. Varškės apkepas. Rytą  varškės apkepas su kažkuo, pietums varškės apkepas ir sriuba, vakare vėl varškės apkepas... Ir dabar jo vengiu, nors kitiems patinka.

- Prakalbome apie vaikystę. Kuo norėjote būti užaugęs?

- Mikrochirurgu. Labai traukė medicina. 9-10 klasėje daug apie tai skaičiau, kaupiau literatūrą, netgi praktiką atlikau. Trečiadieniais būdavo tokia darbo praktikos diena. Panos ėjo į ligoninę, mes su draugu pasiprašėme eiti kartu. Teko netgi skrodime dalyvauti – buvo labai įdomu.

- Ar kada svajojote, kaip būtų šaunu dainuoti garsiojoje Milano La Scaloje?

- Aš  ir dabar svajoju padainuoti La Scaloje arba prie jos, bet ne pats, o su savuoju choru.

- Trimis žodžiais apibūdinkite savąjį  moters idealą.

- Hmm... Protinga, graži... švelni.

- Kaip atgaunate išeikvotas vidines jėgas?

- Gamtoje. Mėgstu ir pažvejoti, ir rankas į žemę įkišti, ir pasodinti kažką, ir išrauti, ir grybauti – t. y. visa, kas įmanoma bei pasiekiama tuo momentu.

- Kokią  savybę kituose vertinate labiausiai?

- Žodžio laikymąsi.

- Kaip atrodo, kokios pinigų sumos reikėtų  norint patenkinti visus gyvenimo poreikius?

- Žmogus toks sutvėrimas, kuriam niekad negana. Vienus poreikius patenkinai, žiūrėk, atsirado naujų. O iš tikrųjų, kiek turi, tiek ir turi užtekti.

- Koks yra pats didžiausias jūsų trūkumas?

- Sakyčiau, ir pranašumas, ir trūkumas: nemokėjimas racionaliai suplanuoti laiko, kad būtų galima ramiai viską spėti padaryti. Tenka „verstis per galvą”, veikti spontaniškai, improvizuoti.

- Ar sutiktumėt prarasti visą savo turtą, bet už  tai kelerius metus praleisti negyvenamoje tropikų  saloje su mylima moterimi?

- Šilumą  mėgstu... Bet nebūtinai dėl to vykti į tropikus ar negyvenamą salą (juokiasi). Užtenka ir tos vietos, kurioje gyvenu. Jeigu šalia nebūtų vaikų – visai neįdomu. Tai nėra mano svajonė. O dar nežinia, kas toje saloje gyvena, gal, pavyzdžiui, gyvatės ar visokie kitokie bjaurūs padarai...

- Sakoma, jog vieni paukščiai čiulba, kiti gieda, treti krankia, o štai žmonės, moka dainuoti ar ne, bet vis tiek... dainuoja. Kodėl taip?

- Nebūtinai. Leksikone yra ir toks žodis, kaip „bliauna” arba „leidžia garsą”. Dainavimas, mano supratimu, tai kultūringesnis garso išleidimas (juokiasi).

- Kas jums išrinko šitokį vardą?

- Vardą  išrinko mano sesuo. Turėjau būti Jonas, bet ji pareiškė: „Jeigu bus Jonukas, aš jo neprižiūrėsiu!” Nežinau kodėl, bet vardas Remigijus jai buvo gražus. Pas mus iš vis ten... Mama – Rozalija, sesuo – Liucija... (Šypsosi)

- Jeigu Tėvynė pareikalautų, kurią  partiją pasirinktumėt?

- Visiems sakau, jog esu nepriklausomų menininkų partijos dalis, todėl  šitą partiją ir rinkčiausi.

Pašnekovą  visokiais klausimais alino ir jam akysna įžūliai blyksėjo Romualdas BALIUTAVIČIUS
Į viršų