Kol visuomenėje tvyro ekonominės krizės ir darbo praradimo baimė, nestandartinių inžinerinių įrenginių ir mechanizmų projektavimo bei gamybos įmonė „Arginta Engineering“ plečiasi ir ieško net 50 naujų darbuotojų. „Į naują gamyklą Panevėžyje investavome daugiau nei 8 mln. eurų. O per pastaruosius dvejus metus mūsų komanda Lietuvoje papildė daugiau nei 100 naujų specialistų (Vilniuje ir Panevėžyje). Šiuo metu daugiausiai darbo vietų siūlome suvirintojams ir programinių staklių operatoriams“, – komentuoja įmonės „Arginta Engineering“ personalo vadovė Ugnė Jasinskaitė.

Naujai įrengtoje Panevėžio gamykloje darbuotojus pasitiks Vilniaus miesto atlyginimai bei moderni darbo aplinka. „Panevėžio pramonės įmonėse dažniausiai pasigendama šiuolaikiškumo, o štai naujoji „Arginta Engineering“ gamykla gali pasigirti naujausiais įrenginiais, technologiniais procesais, apranga ir kitomis būtiniausiomis darbo priemonėmis, prilygstančiomis Skandinavijos darbo kultūrai. Šiuo metu naujajai gamyklai labiausiai ieškome suvirintojų ir CNC (programinių) staklių operatorių. Pastarųjų atlygis yra toks pats kaip ir Vilniuje. Taip pat ieškome darbų saugos specialisto, pjovimo staklių operatoriaus. Bendrovėje dirbančių specialistų darbo užmokestis, priklausomai nuo jų atliekamų pareigų ir turimų kompetencijų,  šiuo metu siekia 2400 eurų „į rankas“, – sako U. Jasinskaitė.

„Arginta Engineering“ ieško kvalifikuotų savo srities specialistų. Tačiau ne bėda, jei potencialūs darbuotojai nesijaučia iki galo tvirti savo norimai užimti pozicijai.

„Plačiai bendradarbiaujame su Užimtumo tarnyba, „Panevėžio mokymų centru“, „Panevėžio kolegija“, „VILNIUS TECH“, „Vilniaus komunalinių paslaugų mokykla“, „TECHIN“ ir kitomis švietimo įstaigomis. Studentai, įgiję bazinių žinių, po studijų toliau tobulėja mūsų įmonėje. Kiekvienam naujokui skiriame kuratorių, kuris individualiai moko, padėdamas įgyti reikiamų kompetencijų. Taip užtikriname efektyvų, saugų ir tobulėti skatinantį darbo procesą. Šiais apmokymais yra suinteresuotos visos pusės. Kuratorius už apmokymą gauna priedą, o dirbti savarankiškai pradėjęs naujokas – garantuotą darbo užmokesčio padidėjimą“, – sako „Arginta Engineering“ personalo vadovė.

Tapo tarptautine komanda

„Įmonė yra diferencijavusi savo veiklą, t.y. mūsų paslaugos teikiamos skirtingiems verslo sektoriams, o gaminiai naudojami visuose pasaulio žemynuose. Tad, jei vienas sektorius susiduria su sunkmečiu, tai nedaro didelės įtakos mūsų bendrovės veiklai. Ir nesibaimindami prognozuojamos ekonominės krizės – ėmėme plėstis. Taip pat norėjome savo užsakovams pasiūlyti dar platesnį paslaugų spektrą, todėl Outokumpu mieste ir įsigijome gamyklą. Šiais metais dalis kolegų jau vyko į Suomiją vykdyti suvirinimo, surinkimo darbų. Lietuvių ir suomių kultūrinius bei darbo skirtumus matome kaip galimybę mokytis vieniems iš kitų. Todėl greitu metu mūsų staklių operatoriai vyks į Suomiją mokytis dirbti su Lietuvoje dar nenaudojamomis staklėmis. Tai ateityje leis dar labiau modernizuoti gamybą mūsų krašte, o darbuotojams sugrįžus iš mokymų – bus keliami atlyginimai. Taip pat labai palaikome motyvuotų darbuotojų norą persikvalifikuoti. Turime daug pavyzdžių, kai suvirintojai tampa programinių staklių operatoriais, kokybės inžinieriais, technologais, o kokybės inžinieriai tampa pardavimų projektų vadovais ir pan.“, – pasakoja U. Jasinskaitė.

Vilniečiai keliasi į Panevėžį

Dažniausiai girdime apie iš aplinkinių regionų į didžiuosius miestus (Vilnius, Kaunas) besikeliančius gyventojus. O štai „Arginta Engineering“ pavyko įgyvendinti atvirkštinį judėjimą. Jie „priviliojo“ vilniečius keltis dirbti ir apsigyventi Panevėžyje, kur suteikė galimybę persikelti gyventi Vilniaus gamykloje dirbantiems kolegoms į ramesnį miestą.

„Atlyginimai mūsų abiejų miestų padaliniuose yra tokie patys. O iš sostinės į Panevėžį keliamasi todėl, kad čia gyventi pigiau ir patogiau, ypač šeimoms su vaikais: mažesnės nekilnojamojo turto kainos, mažesni atstumai, minimalūs kamščiai. Besikeliantiems darbuotojams iš sostinės į Panevėžį – padėsime finansiškai, skirdami persikėlimo išmoką 500 eurų „į rankas“. Taip jų persikėlimas tampa finansiškai lengvesnis“, – sako U. Jasinskaitė.

Pasak įmonės atstovės, darbuotojai naudojasi šiuo pasiūlymu ir jau iš sostinės keliasi į naująją „Arginta Engineering“ gamyklą Panevėžyje.

„Arginta Engineering“ – tai nestandartinių metalo konstrukcijų projektavimo ir gamybos įmonė. Joje ruošiami prototipiniai įrenginiai, transformatorių komponentai, konvejerių ir keltuvų įranga, popieriaus pramonės, energetikos įrengimai. Šiuo metu įmonėje dirba daugiau nei 400 specialistų Vilniuje, Panevėžyje ir Outokumpu. O įmonės konsoliduotos pajamos viršija 60 mln. eurų.

Pranešimą paskelbė: Ieva Citrinavičiūtė, Komunikacijos agentūra „Penkiolika minučių iki vidurnakčio“

Į viršų