Privalomų nekilnojamojo turto mokesčio (NTM) deklaracijų už 2009 m. dar nepateikė apie 2 tūkst. juridinių asmenų. Jie valstybei įsiskolino apie 12 mln. litų, praneša Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

VMI išanalizavusi iš valstybės įmonės Registrų centro gaunamus duomenis ir kompiuterinėmis programomis juos sulyginusi su savo turimais duomenis, nustatė juridinius asmenis, galimai privalėjusius pateikti NTM deklaracijas, tačiau nepateikusius arba pateikusius, bet deklaravusius ne visą nuosavybės teise turimą arba nuomojamą nekilnojamąjį turtą. Tokiems mokesčių mokėtojams institucija rugpjūčio pabaigoje siųs priminimus pateikti NTM deklaracijas už praėjusius ir ankstesnius mokestinius laikotarpius.

Siekdama sklandaus ir geranoriško bendradarbiavimo VMI ragina juridinius asmenis pasitikrinti, ar visas jų turimas nekilnojamasis turtas, kuriam netaikomos NTM numatytos lengvatos, deklaruotas NTM deklaracijose. Jei nekilnojamasis turtas nedeklaruotas ar deklaruotas neteisingai, rekomenduojama pateikti nepateiktas ir/ar patikslinti jau pateiktas NTM deklaracijas, nelaukiant, kada jiems bus siunčiami priminimai.

Už 2007 metus beveik 29 tūkst. juridinių asmenų pateikė NT mokesčio deklaracijas, kuriose apskaičiuota mokesčio suma didesnė kaip 247 mln., už 2008 m. deklaravo per 29 tūkst. juridiniai asmenys, deklaruota apskaičiuota mokesčio suma viršija 283 mln., už 2009 m. deklaravo kiek daugiau nei 27 tūkst. juridinių asmenų, deklaruota apskaičiuota mokesčio suma viršija 302 mln. litų.
ELTA 
Į viršų