Sausio paskutinės savaitės kasmet Šiaulių universiteto gimnazijoje kitokios – mokytojai, klasių vadovai sulaukia savo buvusių mokinių – pasibaigus žiemos sesijai, dažnas užsuka į savo Alma Mater pasidalinti įspūdžiais, susitikti su draugais. Ne išimtis ir šie metai. Visad smagu pamatyti Alumnus, kurie studijuoja Šiauliuose ar išsibarstę po Lietuvą, Europą mokosi ar dirba.

 Sausio 24 d. gimnazijoje vyko renginys „Popietė su Alumnu“, kurio metu gimnazistams apie savo patirtis kalbėjo buvę ŠU gimnazijos mokiniai,  šiuo metu studijuojantys Lietuvos universitetuose. KTU Taikomąją chemiją studijuojanti Rūta Minickaitė abiturientams davė neįkainojamų patarimų – kokius egzaminus rinktis, kaip sėkmingai jiems ruoštis, kaip valdyti stresą, kaip nesuklysti renkantis studijas. Rūta patarė aktyviai įsitraukti į gimnazijos ir miesto siūlomas veiklas tam, kad lengviau būtų galima atrasti savąjį pašaukimą. VU studijuojantis Dovydas Vaitkus gimnazistams papasakojo savąją patirtį – puikus mokinys, daugkartinis olimpiadų ir konkursų nugalėtojas visad svajojo studijuoti  molekulinę chemiją, tačiau iškart po mokyklos baigimo pasirinko kitą studijų programą. Būtent šis pasirinkimas dar kartą leido įsitikinti, kad jo sritis – chemija. Šiuo metu Dovydas studijuoja molekulinę chemiją ir yra patenkintas savo pasirinkimu. Aistė Sudintaitė – KTU multimedijas studijuojanti studentė. Aistė gimnazistams pabrėžė, kad neužtenka tiesiog įstoti į perspektyvią specialybę – reikalinga vidinė motyvacija. Aistė patarė esant galimybei gyventi studentų bendrabutyje – mokytis komandoje, ruošti projektus visad naudingiau nei mokytis vienam. Dovydas Gudauskas papasakojo mokiniams apie Lietuvos karo akademiją.

Po paskaitos mokiniai individualiai bendravo su studentais, uždavė rūpimus klausimus. Gimnazistams tokie susitikimai itin įdomūs ir informatyvūs – visad smagu įspūdžius, patarimus išgirsti iš vyresniųjų draugų.

Į viršų