Dar 2014 m. pavasarį Gegužių progimnazijoje buvo pradėtas vykdyti tęstinis projektas „Vertybių laiptai“. Todėl tęsiant projektą Šiaulių miesto 5-7 kl. mokiniai buvo pakviesti dalyvauti dailyraščio konkurse „Išminties skrynią pravėrus“. Renginio organizatorės lietuvių kalbos mokytojos Birutė Petkuvienė ir Renalda Savickienė.

Jau tampa tradicija (konkursas vyksta ketvirtus metus), kad popietę į Gegužių progimnaziją atskuba daugiau nei dvidešimt dailiausiai rašančių mokinių net iš dešimties miesto mokyklų. Tekstai, kuriuos turėjo perrašyti dalyviai, buvo simboliniai – visi apie Išmintį. Penktokai rašydami mąstė apie žmogaus gebėjimą aplink pastebėti ne šiukšliavietes, bet gėrį ir grožį, šeštokams skirtas B. Ferrero tekstas atkreipė dėmesį į mūsų kasdienybę ir ypatingus ženklus, kurių, deja, dažniausiai per skubėjimą nepastebime, o septintokai, dailiai guldydami tekstą popieriaus lape, turėjo progą pasvarstyti, kad galimybe apkabinti savo gyvenimą būtina pasinaudoti šiandien, juk rytojus niekam nėra pažadėtas...

Vertinimo komisija, kurią sudarė mokytojai iš 5 skirtingų miesto mokyklų, atrinko dailiausiai rašančius mokinius. 5-ųjų klasių grupėje pirmoji vieta skirta Milanai Katiliavaitei iš Jovaro progimnazijos (mokytoja Asta Buškuvienė), antroji – Matuis Petrovui iš Medelyno progimnazijos (Virginija Krasauskienė), trečioji – Emai Kvietkauskaitei iš Vinco Kudirkos progimnazijos (Rita Samoškienė); 6-ųjų klasių grupėje pirmoji vieta  skirta – Gytei Labanauskaitei iš Medelyno progimnazijos (Rita Malevičienė), antroji – Liepai Balniūtei iš Gegužių progimnazijos (Birutė Petkuvienė), trečioji – Emai Gilvičiūtei iš Salduvės progimnazijos (Sigita Grikienė); 7-ųjų klasių grupėje pirmoji vieta – Barborai Borusaitei iš Gegužių progimnazijos (Birutė Petkuvienė), antroji – Izabelei Navickaitei iš ,,Romuvos“ progimnazijos (Ingrida Samulionienė); trečioji – Rugilei Karosaitei iš „Juventos“ progimnazijos (Renata Debesytė).

Į viršų