Stasio Šalkauskio gimnazijoje tebepuoselėjama graži tradicija mokslo metų pabaigoje padėkoti tiems mokiniams, kurie įvairiais pasiekimais garsino gimnazijos vardą, padėkoti tiems mokytojams, kurie visada buvo greta šių mokinių ir jiems padėjo, tiems tėveliams, kurie aktyviausiai dalyvavo gimnazijos renginiuose, teikė siūlymus ir  talkino juos įgyvendinant.

Gimnazijos bendruomenė susibūrė į padėkos vakarą, kuris vyko gimnazijos partnerių, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos, konferencijų salėje. Padėkos vakarą „Į kalną – į viršūnes“ (Šalkauskių šeimos moto) pradėjo Teatro studijos „Antraip“ aktoriai, parodę improvizaciją pagal L. Sepulvedos knygą „Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skraidyti“. Pasak vakaro vedėjų mokytojos A. Niurkaitės ir mokinio L. Vinciūno, visi šie žmonės, kurie buvo pakviesti atsiimti padėkų ir nominacijų, pakilo į vienokias ar kitokias aukštumas, nes tam ryžosi.

Tą vakarą į sceną kilo net 173 gimnazistai, 22 mokytojai ir 12 tėvelių. Už įvairius pasiekimus buvo išdalintos  9 nominacijos, kurias pagamino patys mokiniai, vadovaujami mokytojų A. Paškausko ir J. Šlivinskienės. Buvo padėkota ir aplinkos skyriaus darbuotojams. Jaukią bendruomenės šventę nuspalvino gimnazistų dainos (vadovė V. Malinauskaitė), šokiai (vadovė N. Untulienė) ir teatriniai etiudai (vadovė E. Naimavičienė).

Į viršų