2012-12-19 22

Ansamblis „Allegro“, priekyje vadovė, muzikos mokytoja Inga Valaitienė.
Robertos SAUDARGYTĖS nuotr.

Juliaus Janonio gimnazijos aktų salėje buvo surengtas ansamblio „Allegro“ 5-erių metų gyvavimo metų jubiliejus. Ansamblis, pasakoja solistė ir ansamblio seniūnė Justina Žukauskaitė, buvo įkurtas 2008 metais. Šios idėjos iniciatorė – muzikos mokytoja ir ansamblio vadovė Inga Valaitienė.
Ansamblyje dainuoja vien merginos, kartais joms akompanuoja trys vaikinai.
Dainininkės ne tiktai kartu dainuoja, keliauja – kartu leidžia ir laisvalaikį. „Labai džiaugiamės, kad mokyklos administracija už aktyvią veiklą kiekvienais metais padovanoja kelionę. Vykome į Vilnių, Klaipėdą, Palangą, - dalijosi įspūdžiais ansamblio narė Justina.
Ansamblį pasveikino ir savo dainas dovanojo choras „Melodija“, lindyhopo šokėjai, X-faktoriaus dalyvis Dovydas Misiūnas, televizijos projekto „Lietuvos balsas“ dalyvė Laura Jonušaitė, berniukų choro „Dagilėlis“ atstovai, gimnazijos gitaros studija. Su švente sveikino gimnazijos jaunųjų kūrėjų klubo „Opus“ atstovai, klubas „Žemės draugai“, „Samariečiai“, teatro studija „Jeigu“. Šiaulių sportinių šokių kolektyvo „Volta“ atstovai nustebino linksmu šokiu.
Ansamblis „Allegro“ yra konkursų „Dainų dainelė“, „Rudens mozaika“ laureatai. Jau tradicija tapo dalyvavimas festivaliuose „Vilniaus gospel“ ir „Jaunoji džiazo banga“, iš kurių choristės parsiveža linksmų įspūdžių, susipažįsta su naujais draugais, mylinčiais muziką.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų