2013-10-16 03

Vijolių vidurinėje mokykloje Tarptautinės kūno kultūros ir sporto dienos proga organizuota netradicinė sveikatingumo diena.
Vijolių vidurinės mokyklos archyvo nuotr.

Vijolių vidurinėje mokykloje minint Tarptautinę mokytojų dieną neužmiršta ir kita tarptautinė šventė – Kūno kultūros ir sporto diena. Ta proga organizuota netradicinė sveikatingumo diena, mokiniams pasiūlytas platus spektras įvairiausių veiklų, susijusių su sveika gyvensena.
Anksti rytą spalvingai mokytojus prie durų pasitiko 10A klasės mokiniai, vadovaujami I. Tamošaitienės, ir kiekvienam padovanojo po dailų ryšulėlį su linkėjimais. Jame puikavosi česnakai, citrinos, aitriosios paprikos ir kitos nuo ligų ginančios ir nuotaiką gerinančios gamtos gėrybės. Linksmai pasveikinti mokytojai nuskubėjo į pirmąją pamoką, kurią vedė kartu su 12 ir 11 klasių mokiniais. Šaunieji mokytojų pagalbininkai su jaunesniaisiais mokiniais kalbėjo apie profesijas ir tinkamą jų pasirinkimą, apie žmogaus fizinę ir psichinę sveikatą.
Vėliau patys mažiausi – pirmos ir antros klasės mokiniai – piešė piešinius sveikatingumo tema, o trečios, ketvirtos ir penktos klasės mokiniai dalyvavo linksmosiose estafetėse. Atlikę sveikatingumo testus ir savęs pažinimo anketas prie mažųjų prisijungė ir vyresnieji. Vieni iš jų dalyvavo virvės traukimo varžybose, kiti aktų salėje šoko linijinius šokius. Renginio pabaigoje visi mokiniai dalyvavo baudų metimo varžybose. Vijolių mokiniai tikrai žino, kad sveika gyvensena – labai svarbu, tačiau vien tik kalbėti apie tai nepakanka.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų