2013-06-19 01

Lieporių gimnazijos direktorė S. Malinauskienė premiją teikia pirmokui gimnazistui A. Legačinskui.
Lieporių gimnazijos archyvo nuotr.

Lieporių gimnazija, norėdama paskatinti ir įvertinti aktyvius ir kūrybingus gimnazistus, įsteigė kasmetinę „Saulėtų Lieporių“ vardo premiją, informuoja mokytojos Rita Norkutė ir Aida Šliažienė.
Apdovanojimai skiriami I-IV klasių mokiniams už Lieporių gimnazijos vardo garsinimą akademinėje srityje – galima siūlyti miesto, respublikos, tarptautinių konkursų ir olimpiadų prizininkus - bei už aktyvią sportinę, meninę, kultūrinę veiklą. Kandidatus apdovanojimui gauti siūlo gimnazijos taryba, gimnazijos administracija, Mokytojų taryba, Mokinių taryba, o dėl apdovanojimų skyrimo sprendžia komisija, sudaryta gimnazijos administracijos. Nugalėtojai gauna ne tik vieną iš Lieporių gimnazijos atributų - pelėdą, kuri nuo seno žinoma kaip išminties ir mokslo simbolis, bet jiems skiriamos ir piniginės premijos – už gimnazijos vardo garsinimą akademinėje srityje 200 litų, kultūrinėje, meninėje ar sportinėje – 150 litų suma. Medinės skulptūrėlės pelėdos autorius yra Lieporių gimnazijos mokytojas ir tautodailininkas Z. Rimgaila, o pinigai apdovanojimui skiriami iš lėšų, skirtų gimnazijai remti – dviejų procentų paramos.
Šiais mokslo metais premija įteikta pirmą kartą. Metų lieporiečiu už gimnazijos vardo garsinimą akademinėje srityje išrinktas pirmos klasės gimnazistas Aleksas Legačinskas – trijų olimpiadų ir konkursų nugalėtojas, o už gimnazijos vardo garsinimą kultūrinėje srityje – trečiokas Ignas Petrauskas – gimnazijos renginių siela, grupės ,,Iš oro“ vokalistas, įvairių muzikinių projektų dalyvis. Sveikiname nugalėtojus ir tikimės, jog jų gražus pavyzdys paskatins ir kitus gimnazistus sekti jų pavyzdžiu.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų