2013-06-08 12

Lieporių gimnazijoje įvyko tradicinė bendruomenės šventė.
Lieporių gimnazijos archyvo nuotr.

Lieporių gimnazija turi daug tradicijų, bet viena gražiausių – bendruomenės šventė. Kada gamta apsivelka žalią rūbą, o kaštonai uždega baltas žvakes, šeštadienį Lieporių gimnazijos mokytojai, moksleiviai, jų tėveliai, seneliai, broliukai ir sesutės, net augintiniai renkasi pasibūti kartu, praneša mokytojos R. Norkutė ir A. Šliažienė.
Šventinis šurmulys šiemet nepaliko nė vieno abejingo. Veiklos ir pramogų tikrai netrūko. Šventinio koncerto metu dainavo, grojo ir šoko patys gimnazistai. Renginio siela gimnazijos direktorė Sigita Malinauskienė Padėkos raštais apdovanojo olimpiadose prizines vietas užėmusius mokinius bei jų mokytojus, taip pat gimnazistus, kurie savo sportiniais pasiekimais garsina gimnaziją.
Nuo pat ankstaus ryto stadione varžėsi futbolo komandos, norintys išbandyti rankos miklumą ir akies taiklumą rungėsi smiginio varžybose. Laipiojimo į medžius paslaptis atskleidė mokytojas Rolandas. Netrūko norinčių žaisti ir stalo tenisą.
Veikė ir kūrybinės dirbtuvės. Kas norėjo, galėjo pasigaminti piršto atspaudą arba išmokti tapyti ant šilko. Abiturientai kvietė fotografuotis havajiškoje aplinkoje.
Tėvų ir vaikų įsirengtose susibūrimo vietose buvo kepamos dešrelės, vaišinamasi kava, veikė saldumynų mugė, gimnazijos valgyklos darbuotojos kepė šašlykus... Žodžiu, netrūko peno ir kūnui, ir sielai. Bet svarbiausia, kad tokie renginiai suburia draugėn, suartina ir nepalieka abejingų.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų