Naujas į SŪRS (sunkus ūminis respiratorinis sindromas) panašus virusas, pirmiausia aptiktas Persijos įlankos šalyse, nukeliavo iki Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos, informuoja "Reuters". Naujausia diagnozė buvo patvirtinta Prancūzijoje, rašo ELTA.

Per naujausią ligos proveržį Saudo Arabijoje virusas buvo diagnozuotas 13 žmonių. Visi pacientai yra iš toje pačioje Rytų provincijos dalyje. Saudo Arabijoje buvo nustatyti iš viso 23 ligos atvejai. Du atvejai diagnozuoti Katare, du Jordanijoje, du Didžiojoje Britanijoje ir po vieną Jungtiniuose Arabų Emyratuose bei Prancūzijoje.
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovas Ženevoje sakė, kad laboratoriniais tyrimais buvo patvirtinta iš viso 30 ligos atvejų visame pasaulyje. Pirmą kartą naujasis koronovirusas buvo pastebėtas pernai rugsėjį. Kol kas nėra požymių, kad virusas gali lengvai plisti tarp žmonių.
Koronavirusai yra didelė virusų šeima, kuriai priklauso ir peršalimo virusas bei SŪRS. Tokie virusai tarp žmonių paprastai plinta oro lašeliniu būdu. SŪRS virusas 2002 metais atsirado Kinijoje ir pražudė apie dešimtadalį iš 8 tūkst. juo užsikrėtusių žmonių.

Į viršų