Odos ligos - ne tik estetinės, nors tai yra minima dažniausiai. Kur kas svarbiau nei sudirgusios odos vaizdas yra tai, kad negydomos problemos plinta ir odos ligos gali net paveikti kitus žmogaus organus. Dėl to pamačius pakitimus ant odos - reikia kuo greičiau į juos reaguoti, kadangi laukiant - tikėtina, kad liga tik plis.

Tyrimai rodo, kad dermatologas vis dažniau tampa reikalingas tiems žmonėms, kurie gyvena labai intensyvaus gyvenimo ritmą, kurie daug dirba ir pavargsta, net serga išsekimu, depresija. Dažniau minima, kad odos ligos gali atsirasti ir dėl psichologinių aspektų.

Pamirštama ilsėtis

Šiais laikais dažnas turi tiek veiklos, kad paprasčiausiai pamiršta, jog ir žmogaus kūnui, ir sielai - reikia poilsio. Kiekvienas poilsį supranta savaip, tačiau medikai akcentuoja, kad svarbu laisvas valandas, kurios yra skirtos Jūsų organizmo regeneracijai, leisti ne prie ekranų, tačiau vaikštant, gulint vonioje arba paprasčiausiai būnant tyloje. Tik tokiu atveju poilsis bus tikrai kokybiškas.

Ligos, kurias sukelia bėrimus

Dažniausiai bėrimai, kurie atsiranda dėl streso, labai įvairūs. Ypač dažnai tenka kovoti su egzema, taip pat ir dermatitu. Tiek vienu, tiek kitu atveju kankina ne tik vizualiai negražiai atrodanti oda, tačiau taip pat ir niežėjimas, kuris sutrikdo kasdienybę.

Kada kreiptis į specialistą?

Odos ligos praktiškai visada prasideda nuo smulkmeniškų požymių, tad nereikia laukti, kol maža dėmelė galiausiai virs didelė. Taip pat greta psichikos problemų reikia nepamiršti, kad labai dažnai odos ligos kyla ir dėl netinkamos mitybos, taip pat ir gali kilti dėl užkrato, kokio nors viruso, dažnai dėl saulės.

Jeigu Jus kankina įvairūs odos paraudimai, berimai, pleiskanojimas, niežėjimas ir panašiai - laikas skubiai kreiptis į mediką, kuris pirmiausia atliks tyrimus, o tik tada paskirs gydymą.

Labai blogai, kad kartais žmonės patys sau nustato ligas ir bando jas gydyti močiučių patarimais. Deja, dėl to sau  galima sukelti dar daugiau sveikatos problemų.

Į viršų