Užkrečiamųjų ligų ir AIDS (ULAC) centro medikai informuoja, jog sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje didėja. Mažiausias sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis šių metų 40-ąją savaitę registruotas Marijampolės administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Vilniaus administracinėje teritorijoje. Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu rodiklį su 40-osios savaitės duomenimis, sergamumas išliko panašus, nežymiai padidėjo Alytaus, Klaipėdos, Marijampolės, Telšių, Utenos administracinėse teritorijose ir nežymiai sumažėjo Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Vilniaus administracinėse teritorijose.

Nuo 2015 m. 40-osios savaitės pradėti rinkti duomenys apie dėl gripo hospitalizuotus asmenis 2016-2017 m. gripo sezonui. 40-ąją metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 6 asmenys. Iš jų – 3 vaikai iki 2 metų amžiaus, 3 asmenys iki 17 metų. Vienas iš hospitalizuotų asmenų paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių.

Daugiausiai hospitalizuotų asmenų buvo Tauragės apskrityje. ULAC medikai primena, kad skiepai yra pati efektyviausia priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų: plaučių, bronchų, ausų uždegimo, sinusito, lėtinių ligų paūmėjimo ir kitų komplikacijų.

Rizikos grupėms priskiriami asmenys pasiskiepyti gali nemokamai. Dėl skiepų reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Parengta pagal ULAC

Į viršų