Savaitgalį tęsėsi kovos TOP SPORT Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionatuose. Jau tampa tradicija, kad moterų pirmenybėse visos rungtynės virsta tikromis dramomis.

Ypač intriguojantis buvo sostinės derbis tarp Vilniaus universiteto (VU) ir Vilniaus „SM Tauro-VTC“. VU tinklininkės gana užtikrintai laimėjo pirmus du setus, bet vėliau ambicingas „SM Tauro-VTC“ jaunimas atsitiesė, išlygino rezultatą ir penktajame sete išplėšė pergalę 3-2 (18:25, 17:25, 25:20, 25:21, 15:11).

Nugalėtojas į priekį vedė Gerda Grudzinskaitė su 22 taškais. 13 taškų – Austėjos Basevičiūtės sąskaitoje, 12 – Elzės Urbonavičiūtės, 11 – Gabijos Janušauskaitės.

VU komandoje rezultatyviausiai žaidė Ainė Raupelytė (15 tšk.), Jovita Bukantytė (12 tšk.) bei Neringa Kačinskaitė (9 tšk.).

„Trečiajame sete susitvarkėme su psichologija, nes VU merginos yra vyresnės ir mūsiškės bijo žaisti, neparodo savo žaidimo. Žaidėjos per daug buvo susikausčiusios ir nieko negalėjome padaryti. Trečiajame sete po tuputį atsigavome, pradėjome žaisti taip, kaip galime. Dėl to pavyko „perlaužti“ rungtynes“, – kalbėjo „SM Tauro-VTC“ treneris Kęstutis Galdikas.

„SM Tauras-VTC“ laimėjo visas trejas žaistas rungtynes, tačiau visuose mačuose prireikė daugiau nei trijų setų.

„Jausmas dvejopas. Džiugina tai, kad turime charakterį ir laimime rungtynes, bet nedžiuginai tai, kad reikia ilgai laukti kol įsižaidžiame. Kai kurias rungtynes galėjome laimėti lengviau, buvo daug neklausymo, bet tai dar tik sezono pradžia, komandoje daug pasikeitimų. Turime daug naujų jaunų žaidėjų. Gal dar reikia laiko, kad rodytume savo žaidimą“, – aiškino K. Galdikas.

Treneris džiaugėsi, kad šiame sezone prie komandos prisijungė seserys Grudzinskaitės. Tiesa, kol G. Grudzinskaitė spindi rezultatyviu žaidimu, tai sesuo Rugilė dar tik atsigauna po sunkios traumos.

„Seserys Grudzinskaitės yra labiausiai patyrusios mūsų komandoje, o būtent patirties mums labiausiai ir trūko. Labai džiaugiamės jas turėdami“, – pridūrė K. Galdikas.

Tuo tarpu VU trenerė Gražvilė Gatelienė prisipažino, kad jos auklėtinės po dviejų užtikrintų setų pernelyg atsipalaidavo.

„Manau, kad merginos jau yra pakankamai suaugusios, kad toks mačas turėtų įtakos jautresnei atmosferai. Po dviejų laimėtų pirmų setų mes greičiausiai leidome sau atsipalaiduoti, o priešininkės puikiai tuo pasinaudojo, vesdamos greitesnį žaidimą ir išmušdamos mus iš pusiausvyros“, – teigė G. Gatelienė.

VU strategė taip pat pabrėžė, kad ekipoje yra nemažai pokyčių, todėl jai taip pat dar trūksta laiko geresnės formos įgijimui.

„Kadangi esame studenčių komanda, tokia kartų kaita yra natūralus dalykas. Turime 4 pirmakurses, taip pat pasikeitusios mūsų kėlėjos, todėl dar trūksta susižaidimo, o žaidėjoms – patirties. Tokios rungtynės puikiai atskleidė mūsų klaidas ir dabar žinome ties kuriais aspektais reikės padirbėti. Noriu pasidžiaugti susirinkusiais žiūrovais ir padėkoti jiems už palaikymą, o priešininkėms už gerą kovą, nes abiejų komandas žaidimas tikrai buvo puikus“, – pozityvumo nestokojo G. Gatelienė.

Kitose rungtynėse Gargždų „Amber Volley“ komanda savo aikštėje 3-1 (25:19, 27:25, 21:25, 25:23) įveikė Lietuvos jaunių merginų rinktinės pagrindu sudarytą Kauno „KSM Starto-Viktorijos-Svajos“ ekipą.

Šeimininkėms 25 taškus pelnė Lilija Firinovič, 13 – Vlada Oganauskienė, 10 – Augustė Petrauskaitė. Pralaimėjusių gretose išsiskyrė Elena Kuodaitytė (22 tšk.), Aistė Bardauskaitė (12 tšk.), Roberta Gabulaitė (10 tšk.) ir Aurelija Želvytė (9 tšk.).

TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate pirmauja „SM Tauras-VTC“ (7 tšk.), antrąją vietą užima „Amber Volley“ (5 tšk.), trečiąją – Kauno LSU (4 tšk.).

TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionate savaitgalį pergales šventė turnyro lyderės.

Čempionate pirmaujanti Marijampolės „Sūduva“ (11 tšk.) namuose 3-0 (25:21, 25:22, 25:16) nugalėjo Vilniaus universitetą (1 tšk.).

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Linas Petravičius, 12 – Armandas Bielskus, 9 – Jonas Rakickas. VU gretose po 8 taškus surinko Vytautas Paukštė bei Tadas Auruškevičius.

Kitame susitikime Kauno „RIO-Startas“ (10 tšk.) savo žiūrovų akivaizdoje 3-0 (25:22, 25:23, 25:18) pranoko Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ (2 tšk.) tinklininkus.

Kauniečius į priekį vedė Audrius Kasparavičius (16 tšk.), Jaroslavas Bogdanovičius (14 tšk.) ir Mykolas Suchanekas (10 tšk.).

Šiaulių komandoje rezultatyvumu pasižymėjo Tautvydas Pranys (15 tšk.).

Kitos dvejos čempionato rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį. VU komanda namuose priims „RIO-Startą“, o „Sūduva“ susitiks su „Elga-Master Idea-SC Dubysa“.

TOP SPORT Lietuvos tinklinio I lygoje savaitgalį pirmąją pergalę iškovojo Panevėžio „Panevėžio agrochemija-SC“. Ši ekipa namuose 3-1 (25:17, 25:21, 16:25, 26:24) įveikė Raseinių „Lūšies Volley“ ekipą.

Dar trys susitikimai vyko prieš savaitę. Juose Palangos „Vakarų tinklinis“ išvykoje 3-0 (25:21, 25:18, 29:27) nugalėjo „Lūšies Volley“ tinklininkus, Kauno „RIO-Startas 2“ namuose 3-0 (26:24, 25:19, 28:26) pranoko Kauno „KSM Starto-TPS“ komandą, o Kauno „Marito“ svečiuose 3-0 (25:13, 25:23, 25:23) palaužė Gargždų „Amber Volley“ ekipą.
I lygoje lyderių trejetas atrodo taip: Palangos „Vakarų tinklinis“ (8 tšk.), Kauno „Marito“ (6 tšk.) ir Kelmės „Kelmė“ (6 tšk.).

Į viršų