Vilniuje arba jo priemiesčiuose savo atžalas auginantys tėvai turi daug privalumų prieš provincijoje arba mažesniuose miesteliuose gyvenančius žmones. Kada kalbame apie atžalų ateitį, čia pasirinkimas yra gerokai didesnis nei bet kur kitur Lietuvoje. Sportas ir futbolas – ne išimtys. Sostinėje yra kelios, aukšto lygio futbolo mokyklos, tačiau įvertinus visus faktorius bei sąlygas, kurios turėtų užtikrinti visokeriopą vaikų tobulėjimą futbolo bei asmeninėse srityse – FK “Vilnius” savo varžovus lenkia. Štai kodėl. 

Vilniaus futbolo mokykla FK “Vilnius” turi progresyviausią požiūrį 

Unikali bei pasiteisinusi treniruočių metodika 

Bet kas gali mėginti žaisti futbolą tarp draugų ir bičiulių. Tam nereikia jokių įgūdžių bei žinių. Tačiau norint tobulėti bei augti yra būtina kokybiška bei kryptinga treniruočių metodika. FK “Vilnius” treneriai – jauni bei ambicingi ir kompetentingi specialistai futbolo žaidime bei sportinėje pedagogikoje. Akademija taiko “Always with the ball” metodiką, kad auklėtiniai kuo daugiau laiko praleistų su kamuoliu, o kai kurios treniruotės net vyksta anglų (tarptautine futbolo) kalba, kad vaikai tobulėtų dar labiau. 

Įvairaus amžiaus grupės bei mergaičių futbolo grupės 

Vilniaus futbolo mokykla FK Vilnius organizuoja įvairaus amžiaus berniukų ir mergaičių futbolo treniruočių grupes. Dėl šios priežasties nesvarbu kokio amžiaus yra jūsų auginamas berniukas ar vaikinas, jis galės rasti kolektyvą, į kurį įsilies. 

Gana opi problema visoje postsovietinėje erdvėje - atsiliekantis moterų futbolas. Nors nedaug futbolo akademijų kol kas siūlo galimybę merginoms lankyti šio sporto būrelius, tačiau visame pasaulyje moterų žaidžiamas futbolas ima vytis vyriškąjį, tad paaiškinamos priežasties kodėl tokią situaciją turime sostinėje - nėra. Kad ir kaip ten bebūtų - FK “Vilnius” akademijoje yra aukšto lygio įvairaus amžiaus mergaičių ir moterų komandos. 

Turbūt geriausia vieta tobulėti 

Futbolo treniruotės vaikams bus orientuotos į individualų tobulėjimą 

Kiekvienam tėčiui ir mamai nėra nieko svarbiau nei jų vaiko tobulėjimas. Tikrai beveik be išimčių visi tėvai rinktųsi tai, kad jų vaikai tobulėtų greičiau ir pirmiau nei komanda pasiektų pergales arba būtų pasiekti kiti tikslai. Dėl to FK “Vilnius” yra tinkamiausia aplinka individualiam jaunojo futbolininko ar jaunosios futbolininkės tobulėjimui. 

Tarp savo tikslų, ši futbolo akademija būtent ir nurodo tai, kad pirmenybė bus teikiama tam, kad jaunieji talentai tobulėtų, o ne tam, kad komanda laimėtų kiekvienas, kad ir ne tokias svarbias varžybas. Be abejonės, ugdyti norą laimėti ir būti geriausiems – svarbu, tačiau jaunystėje daugybė talentų sporto srityje būna nuslopinami dėl to, kad dėl aklo siekio laimėti akademija stabdo jų tobulėjimą aikštėje.  

Visapusiškam ugdymui tinkamos vertybės 

FK “Vilnius” akcentuoja šias ugdymo vertybes: garbė būti Klubo nariu, garbė būti vilniečiais, pagarba sau, varžovui ir kitiems visuomenės nariams, nuolatinis siekis būti geriausiems futbolo aikštelėje ir už jos ribų. Taip pat ir pagalba kitiems. Mokykla teigia, kad yra gera daryti gerus darbus tiems, kam reikia paramos. Na, o futbolas čia puoselėjimas kaip žaidimas ir kaip vertybė bei emocija.  

Tikriausiai daugumai tėvų tokios vertybės atrodys kaip itin tinkamas derinys. Labai svarbu žinoti tai, kokioje aplinkoje bus ugdomi jūsų vaikai, tad tėvai turi domėtis ne tik trenerių patirtimi, ne tik treniruočių metodika ar turnyrais, bet ir vertybėmis, misija ar vizija, kuriomis remiasi mokykla. 

Į viršų