Vieną pergalę iškovojo paskutinieji imtynių varžybose kovoję Lietuvos atstovai. Ją šventė Ineta Dantaitė, svorio kategorijos iki 57 kg aštuntfinalyje 3:1 pranokusi bulgarę Kristijaną Valčevą Dmitrovą. Tiesa, vėliau kelią į pusfinalį užtvėrė pralaimėjimas 0:5 norvegei Otheliei Annettei Hoie. Pastarajai žengus į finalą, 17-metė šiaulietė gavo progą varžytis dėl bronzos medalio paguodos turnyre, tačiau suklupo jau pirmoje dvikovoje – ją 4:1 įveikė vengrė Roza Szenttamasi.

Abi dvynės Dilytės festivalį baigė aštuntfinalyje. Gabija svorio kategorijoje iki 53 kg 1:3 nusileido vokietei Oliviai Abdrich, o Gabrielė svorio kategorijoje iki 65 kg rezultatu 0:5 turėjo pripažinti prancūzės Marielle Suzanne Graff-Fimbel pranašumą.

Nepasisekė ir abiem graikų-romėnų atstovams – Kirilas Vasilčukas svorio kategorijos iki 51 kg aštuntfinalyje 0:4 pralaimėjo rumunui Denisui-Florinui Mihai, o Gediminas Aukščionis svorio kategorijos iki 65 kg šešioliktfinalyje – 0:4 latviui Edgarui Laugaliui.

Į areną žengė ir jaunieji gimnastai. Tiesa, skambių rezultatų užfiksuoti jiems nepavyko. Gytis Chasažyrovas (70,500 balo) ir Titas Kuzmickas (67,050 balo) liko toli nuo daugiakovės finalo – tarp 76 dalyvių užėmė atitinkamai 59-ąją ir 70-ąją vietas. Tuo metu tik pratimus ant arklio su rankenomis atlikęs Danielius Polismakas su 10,600 balo liko 59-as. Nei į vienos atskiros rungties finalą mūsiškiai taip pat nepateko.

Parengta pagal LTOK

Į viršų