Sportas yra būtinas kiekvienam, ir kiekvienas tai suprantantis asmuo rūpinasi savo fizine veikla ne tik dėl geresnės fizinės formos, bet ir savijautos. Daugybė sporto rūšių labai vilioja, bet svarbiausia atrasti labiausiai patinkantį aktyvų užsiėmimą. Na o prie kiekvienos sporto šakos prisideda ir atitinkami treniruokliai.

Šiomis dienomis treniruokliai būna labai įvairūs, todėl sportuodami galite treniruoti kone visas raumenų grupes. Galbūt ir jums teko girdėti faktą, jog treniruokliai nėra būtini ir sportuoti laisvai galima naudojant vien tik savo kūno svorį – atsispaudimai, atsilenkimai, pritūpimai ir t.t. Taip, iš dalies tai tiesa, tačiau šių pratimų metu dirba daugybė jūsų kūno raumenų ir yra neįmanoma susikoncentruoti labiau į, tarkime, rankas, nugarą ar kojas.

Taigi, būtent tam ir skirti treniruokliai. Apžvelgėme keletą populiarių treniruoklių iš skirtingų kategorijų – tai padės jums susidaryti skaidresnį bendrą vaizdą ir galbūt išsirinkti treniruoklį sau.

Dviračiai treniruokliai – Kettler Racer 1

TRE 2

Foto: 1a.lt


Tai vienas populiariausių pasirinkimų tarp dviratinių treniruoklių internetinėje parduotuvėje 1a.lt.

Kettler – visame pasaulyje puikiai žinomas gamintojas Vokietijoje, kuris jau beveik šešis dešimtmečius mus visus aprūpina aukščiausios kokybės sporto įranga už gana patrauklią kainą.

Šis modelis pasižymi tvirtumu ir paprastumu. Jame rasite viską, ko reikia, bet nieko nereikalingo. Konsolė su numinto atstumo bei išnaudotos energijos skaičiuokle, greičio matuokliu ir pulso matuokliais įmontuotais ant rankenėlių.

Ar žinote, kokią įtaką dviratiniui treniruokliui daro jo smagračio svoris? Kuo mažesnis svoris, tuo mynimas bus lengvesnis ir nemalonesnis – lengvas smagratis sukurs tokį įspūdį, lyg mintumėte dviratį be grandinės. Tuo tarpu, sunkesni smagračiai sukuria puikų, realistišką jausmą bei tylų ir patogų mynimą.
Kettler Racer 1 modelyje sumontuotas 18kg smagratis, kas yra daugiau nei vidutiniškai. Tai garantuoja puikias treniruoklio savybes, tačiau dar ir didesnį jo svorį.

Elipsiniai treniruokliai – Zipro Elliptical Trainer Shox

Pats populiariausias ir vienas pigiausių elipsinių treniruoklių visoje 1a.lt internetinėje parduotuvėje – Zipro Elliptical Trainer Shox. Nors gamintojas ir nėra pats žinomiausias, produktas savybėmis neatsilieka nuo didžiųjų sporto įrangos gamintojų milžinų.

Pradedant tuo, kad treniruoklio kaina yra tik šiek tiek didesnė nei 100 eurų, juo galite naudotis taip pat kaip ir treniruokliu už 500 eurų.
8 sudėtingumo lygiai užtikrins prisitaikymą prie kiekvieno vartotojo poreikių, rankenose integruoti pulso jutikliai leis jums sekti širdies darbą treniruotės metu, o garsą izoliuojantis smagračio dangtis užtikrins tylų treniruoklio veikimą.

Bėgimo takeliai – NordicTrack T7.0

NordicTrack – vienas geriausių gamintojų pasaulyje, kurio istorija prasidėjo dar 1975 metais, eilinio žmogaus eiliniame garaže. Tą dieną Edvardas Paulsas sukūrė slidinėjimo treniruoklį, kurio veikimo principas pasiteisino pasaulyje.

Šiandien galite įsigyti daugybę šio gamintojo kokybiškų treniruoklių, tarp kurių yra ir NordicTrack T7.0 bėgimo takelis. Tai labai tvirtas, funkcionalus treniruoklis su lizdu SD atminties kortelėms bei MP3 grotuvu. Negana to, galite net ir naudotis Google Maps programėle, kurioje gali būti replikuojamas jūsų bėgimo maršrutas. Na ir žinoma visos svarbiausios funkcijos, kaip pulso matuoklis, 16 skirtingų treniruočių programų ir t.t.

Galų gale, bėgimo takelis gali būti sulankstomas (sulankstyto treniruoklio matmenys: 88 x 86 x 154 cm.

Universalūs suolai – Kettler 7403-900 Primus

TRE 3
Foto: 1a.lt


Universalus suolas – kiekvieno sportuojančio jaunuolio svajonė, ypatingai toks modelis, kaip Kettler Primus. Dėka tokio tipo universalaus suolo galite nepriekaištingai ištreniruoti viršutinius kūno raumenis ir netgi prisidėti prie kojų treniruotės. Keletas suoliuko ypatybių:

⦁ Reguliuojamas nugaros atramos kampas, treniruoklis kojų priekinėms ir galinėms raumenų grupėms
⦁ Reguliuojamas štangos stovo aukštis
⦁ Visas treniruoklis sulankstomas siekiant taupyti vietą
⦁ Didžiausias vartotojo svoris: 130 kg.

Universalūs suolai yra būtinas atributas užsiiminėjantiems sunkiąja atletika arba tiesiog norintiems sustiprinti kuo daugiau raumenų grupių – būkite universalūs!

Kompleksiniai treniruokliai – HMS TYTAN 7

Kompleksinis treniruoklis yra mėgstantiems šveicariškus peiliukus – kai viskas yra viename. Parduotuvėse visada matote daugybę treniruoklių, svorių ir kitų reikmenų skirtingiems pratimams. Kompleksinių treniruoklių paskirtis yra suteikti galimybę treniruoti visas raumenų grupes vienoje vietoje.

HMS TYTAN 7 pagalba galite atlikti:

⦁ Štangos spaudimą sėdint
⦁ Spaudimą krūtinės raumenims treniruoklyje sėdint
⦁ Troso trauką nugarai sėdint
⦁ Kojų kėlimą nuo kelių
⦁ Svorių kėlimas dvigalviams žastiniams raumenims pasirėmus
⦁ Ir daug kitų pratimų

Turėdami kompleksinį treniruoklį galite išlaisvinti savo vaizduotę, kadangi sudėtinga treniruoklio konstrukcija leidžia atlikti begalę skirtingų pratimų.

Patarimai perkant treniruoklį

Pats svarbiausias patarimas – tiksliai nuspręskite, kokio tipo treniruoklio jums reikia. Jeigu sportuoti nesiruošiate labai dažnai ir rimtai, tada jums tikrai nėra reikalingas, pavyzdžiui, elipsinis treniruoklis. Todėl visų pirma gerai pagalvokite apie savo poreikius ir galimybes – tai labai palengvins priimti galutinį nuosprendį.

Nepirkite treniruoklio tik tam, kad jis kambaryje užpildytų tuščią kampą ir pirkdami rinkitės tik jums reikalingas funkcijas. Stenkitės nesusižavėti gražiais ypatybių pavadinimais, kurios greičiausiai jums net nebus reikalingos – taip net sutaupysite!

Visi treniruokliai, kuriuos dabar apžvelgėme, yra prieinami internetinėje parduotuvėje 1a.lt.

REKLAMA

Į viršų