Nuo rudens Šiauliuose startavo naujas projektas vaikams, kuriuo siekiama juos sudominti orientavimosi sportu. Trenerio Daugirdo Stonio vadovaujama vaikų grupė per pirmuosius mėnesius susipažino su orientavimosi sporto disciplinos istorija, inventoriumi ir pagrindais. Negana to, su vaikų grupe treneriai organizuoja ir žygius po regioninius parkus siekdami ne tik sudominti gamta, bet ir skatinti jaunųjų orientacininkų pilietiškumą, domėjimąsi istorija.

Anot trenerio, stengiantis sudominti vaikus sporto šaka, yra pasitelkiamos pačios įvairiausios priemonės ir metodai. Neretai kartu su jaunaisiais orientacininkais žiūri ir vaizdo įrašus iš varžybų.
Pagrindinis projekto tikslas yra populiarinti orientavimosi sportą tarp vaikų Šiaulių rajone. Norint pasiekti šį rezultatą, Bubių mokykloje buvo pradėtos vesti nemokamos orientavimosi sporto treniruotės. Pirmuosius projekto įgyvendinimo mėnesius į šiuos užsiėmimus atėjo dvidešimt 8–16 metų moksleivių, kurie anksčiau nebuvo lankę orientavimosi sporto.

„Mano manymu, pats tinkamiausias laikas pradėti lankyti orientavimosi sportą sulaukus 10–11 metų. Toks vaikas jau būna subrendęs emociškai, su juo galima atlikti sudėtingesnes užduotis, jis lengviau supranta orientavimosi sporto techniką. Judėti vaikui reikėtų pradėti nuo mažų dienų, tad į orientavimosi sportą kviečiami ir septynmečiai. Tiesiog jiems pažintis su orientavimosi sportu dažniausiai būna paremta žaidybiniu pobūdžiu“, – pasakojo treneris D. Stonys.

Paregta pagal LOSF

Į viršų