Kristupas Žemaitis yra vienas jaunesnių šio sezono Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) žaidėjų. Į „Šiaulių“ komandą jis atvyko iš Kauno „Žalgirio“ dublerių, kuriems paskyrė trejus karjeros metus.

21 metų 192 cm ūgio gynėjas kol kas neslepia džiaugsmo gautu šansu Šiauliuose bei iš pirmųjų mėnesių čia turi tik gerus įspūdžius.

Atvykęs į „Šiaulius“ jis atvertė ne tik naują karjeros, bet ir gyvenimo puslapį, mat teko pradėti gyventi savarankiškai. Būdavo smagu, kai grįžus iš treniruočių mama laukdavo su vakariene, pripažįsta gynėjas, bet po truputį jis sako besimokantis pats tvarkytis su buitimi.

Jis įžvelgė ir vieną privalumą, išryškėjusį persikėlus į naująjį miestą: „Dabar nebesinori taip skubėti namo, nes ten nebus ką veikti. Kartais lieku po treniruočių daryti specialių pratimų, nueinu į treniruočių salę“, – pasakojo K. Žemaitis.

„Man jau 21-eri metai, laikas demonstruoti gerą žaidimą, todėl stengiuosi į save investuoti kuo daugiau ir tobulinti visas žaidimo detales“, – požiūrį į darbą nupasakojo „Šiaulių“ gynėjas.

Tobulėti „Šiauliuose“ jam padeda trenerių štabas, vadovaujamas labai patyrusio Antano Sireikos.

„Žalgirio“ dublerių sudėtyje ne vieną sezoną praleidęs žaidėjas savikritiškai žiūri į save ir neturi didelio apmaudo, jog į pagrindinę komandą taip ir nepateko.

Tiesa, šis LKL startas nėra pirmoji kauniečio patirtis aukščiausioje Lietuvos lygoje. Kuomet praėjusio sezono pabaigoje pradėjo byrėti Prienų–Birštono „Vytautas“, jam atsirado šansas parodyti save LKL čempionate.

Tuomet K. Žemaičio statistika šešeriose rungtynėse per 9 minutes siekė 1,5 taško ir 0,7 rezultatyvaus perdavimo.

Kol kas LKL pirmenybėse šį sezoną kaunietis sužaidė penkis mačus ir juose per 16 minučių pasižymėdavo 5,6 taško, 3 atkovotais kamuoliais ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

K. Žemaitis iš savo patirties gali pasakyti, jog galimybė jauname amžiuje debiutuoti LKL daug reiškia kiekvienam perspektyviam krepšininkui ir suteikia jam galimybę pasitikėti savimi, kas yra būtina aikštelėje.

K. Žemaitis brandų požiūrį demonstruoja ir kalbėdamas apie mokslus. Jaunuolis studijuoja Lietuvos sporto universitete, kur trečius metus kremta treniravimo sistemų mokslus. Persikėlus į Šiaulius nėra lengva rasti laiko studijoms, tačiau jų svarbą K. Žemaitis supranta ir galvodamas apie ateities profesiją žinių stengiasi sukaupti jau dabar.

Parengta pagal Šiaulių krepšinio klubą „Šiauliai“

Į viršų