Buvo sužaistos Lietuvos jaunių sporto žaidynių grupių etapo rungtynės, po kurių paaiškėjo komandos, tęsiančios kovą toliau. Į pusfinalio etapą iš kiekvienos grupės pateko po 3 geriausias komandas, kurios pusfinalyje jau žais ir su kitų pogrupių stipriausiomis ekipomis. Tiek merginų, tiek vaikinų ekipos varžėsi suskirstytos į keturias skirtingas grupes. Pusfinalio varžybos numatomos rugsėjo 22–24 dienomis, o finalai turėtų vykti spalio 7–8 dienomis Klaipėdoje.

A grupė:
Vaikinų A grupėje I vietą užėmė Varėnos jaunieji rankininkai, kurie surinko 7 taškus. Lygiai tiek pat taškų surinko ir Kauno r. ekipa, bet dėl pralaimėjimo tarpusavio rungtynėse jie liko antri. Treti liko Alytaus rankininkai, kurie kaip ir šiauliečiai surinko 5 taškus, tačiau čia vėl gi aukštesnę alytiškių vietą nulėmė pergalė tarpusavio susitikime, kurį Alytaus komanda laimėjo 32:26.

Merginų A grupėje varžėsi trys komandos ir čia dvi įtikinamas pergales pasiekė Kauno raj. merginos. Antros liko alytiškės, trečiąją vietą – šiaulietės. Tarpusavyje Alytaus ir Šiaulių merginos sužaidė lygiosiomis 27:27, tačiau Alytaus atstovės Kauno raj. komandai pralaimėjo mažesniu skirtumu ir tai leido joms grupėje užimti antrąją vietą.

B grupė:
Tarp vaikinų šiame pogrupyje niekas neprilygo panevėžiečiams, kurie iškovojo visas tris pergales ir užėmė pirmąją vietą. Antri liko Utenos rankininkai, kurie pralaimėjo tik Panevėžio ekipai, o trečiąją vietą iškovojo Pasvalio ekipa, aplenkusi varžovus iš Zarasų. Būtent pastarieji šioje grupėje ir turėjo tenkintis ketvirtąja vieta.

Merginų varžybose taipogi buvo aiškios lyderės – Utenos rankininkės. Jos be didesnio vargo laimėjo visus tris savo mačus ir tvirtai užėmė pirmąją vietą. Antros liko panevėžietės, trečios merginos iš Pasvalio, o Zarasų merginų ekipa, kaip ir šio miesto vaikinai, liko ketvirtos.

C grupė:
Klaipėdos vaikinai nepaliko jokių vilčių savo varžovams, jie iškovojo tris pergales ir tvirtai žengė į žaidynių pusfinalį. Dėl antrosios vietos grupėje susikibo Šilalės ir Kauno komandos ir kadangi tarpusavio rungtynės baigėsi lygiosiomis 31:31, kauniečiai antroje pozicijoje liko tik dėl geresnio įmestų ir praleistų įvarčių santykio. Šilalės atstovai liko treti ir sau už nugaros paliko Tauragės vaikinų ekipą.

Merginos iš Klaipėdos taipogi patvirtino gilias šio miesto rankinio tradicijas. Dvi pergalės per dvi rungtynes ir pirmoji vieta grupėje – toks klaipėdiečių pasirodymas grupės varžybų etape. Antros liko Kretingiškės, kurios 30:26 nugalėjo Tauragės merginas.

D grupė:
Didesnių staigmenų čia užfiksuota taipogi nebuvo. Vilniaus pirmoji komanda šventė dvi įtikinamas pergales prieš varžovus iš Molėtų ir prieš antrąją Vilniaus komandą. Molėtai atsigriebė mače su Vilniaus antra komanda ir užėmė šioje grupėje antrąją vietą.

Pirmoji Vilniaus merginų komanda savąjį darbą taip pat padarė be didesnių priekaištų – trys pergalės iš trijų rungtynių ir pirma vieta grupėje. Antrąją vietą užėmė antroji Vilniaus komanda, kuri nugalėjo tiek Molėtų, tiek Druskininkų merginas. Lemiamose Molėtų ir Druskininkų komandų rungtynėse pranašesnės buvo druskininkietės ir jos iškovojo trečiąją vietą bei tuo pačiu kelialapį ir į pusfinalį.

Parengta pagal LRF

Į viršų