Šiaulių sporto mokyklos „Klevas“ riedulininkus nuo Lietuvos vyrų riedulio uždarųjų patalpų čempionato B diviziono aukso medalių skiria mažas žingsnelis. Per ketverias rungtynes iškovoję visas pergales šiauliečiai yra surinkę 12 taškų. Artimiausi persekiotojai yra surinkę šešis taškus, tad iki čempionato pabaigos likus sužaisti dvejas rungtynes, aukso medaliai SM „Klevas“ riedulininkams jau dabar ranka pasiekiami.

Šiauliuose vykusiose paskutinėse pirmo rato ir pirmose antro rato rungtynėse šiauliečiai iškovojo pergales prieš Vilniaus SŽK  „Žuvėdra-Tauras“ 3:1 (1:0) ir Kauno „Veršvai“ 7:5 (3:3).

Jei per pirmas rungtynes pergalė buvo pasiekta šiek tiek lengviau, tai antrasis mūšis su Kauno komanda virė iki paskutinių sekundžių.

„Per pirmas rungtynes komanda žaidė itin drausmingai. Itin gerai dirbo komandinė gynyba, puikiai gynėmės nuo standartinių padėčių, ko pasekoje varžovai nerealizavo nė vieno mažojo kampinio. Kaip visada labai gerai vartuose stovėjo Nikas Andrašiūnas“, – kalbėjo komandos trenerė Donata Grigienė.

Mačas su Kauno ekipa buvo itin sunkus. Pradžioje šiauliečiams teko vytis varžovus, atsiliko 1:3, tiesa, dar pirmajame kėlinyje išlygino rezultatą. Antrame kėlinyje žaidimas vėl vyko lygiai. Tačiau trenerei panaudojus specialias priemones vyrai tarsi pabudo iš miego ir 39 min. rezultatui esant 5:5 šiauliečiai per paskutinę minutę pelnė du įvarčius, tad šventė pergalę.

„Prieš varžybas su Kauno komanda jau žinojome, kad jei laimėsime, aukso medaliai bus ranka pasiekiami. Gal tai pakišo koją, vyrai šiek tiek atsipalaidavo. Antrą kėlinį teko imtis specialių priemonių, kad vyrai susikauptų – buvo griežtesnis vadovavimo stilius, teko ir balsą pakelti, ko įprastai niekada nedarau. Tai suveikė, vyrai susikaupė ir per paskutinę minutę išplėšė pergalę“, – iškovota pergale džiaugėsi  D. Grigienė.

Paskutinės antro rato rungtynės bus žaidžiamos kovo 25 dieną Vilniuje.

Parengta pagal Šiaulių sporto mokyklos „Klevas“ informaciją

Į viršų