Šiaulių universitetas (ŠU) tęsdamas šių metų tradiciją pristatė dar dvi komandas, kurios gins ir garsins universiteto vardą. Prisistatyti ir papasakoti apie naująjį sezoną keliamus tikslus atvyko ŠU vyrų regbio ir tinklinio komandos.

Komandas su naujuoju sporto sezonu pasveikino ŠU rektorius prof. Donatas Jurgaitis, ŠU Komunikacijos, rinkodaros ir neakademinės veiklos tarnybos direktorė Lina Bivainienė bei vyr. specialistas sportui Rytis Alūzas.

D. Jurgaitis džiaugėsi, kad daugelis šių sportininkų paneigia mitą, jog geriems sportininkams nelabai sekasi mokslai. Pasak jo, šie vaikinai  ne tik demonstruoja gerus rezultatus sporte, bet yra ir geri studentai. „Norėčiau jums palinkėti gerų studijų ir puikių pasiekimų sporte. Šiauliai kaip miestas turi būti ne tik universitetinis, bet ir jaunimo, sporto ir kultūros miestas“, – skambiais žodžiais komandų pristatymą pradėjo rektorius.

Žibėjo ir Lietuvoje, ir užsienyje
Šių mokslo metų ŠU vaikinų regbio komandos garbę gins studentai Kornelijus Klimas, Audrius Petrikas, Hubertas Gečiauskas, Dalius Kryžanauskas, Tomas Astrauskas, Saulius Vertelis, Vytaras Bloškys, Evaldas Burnys, Dominykas Matuzevičius, Erlandas Jocas, Donatas Stripeika, Justinas Butkus, Adomas Mika, Gediminas Marcišauskas, Irmantas Lianzbergas, Kasparas Stungurys. Prie komandos vairo stovi treneris Edmundas Ščavinskas. Komanda savo gretose turi ir rėmėją Vidmantą Taujanską.

ŠU regbininkai jau yra pelnę apdovanojimų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje – praėjusį  sezoną tapo Lietuvos aukštųjų mokyklų regbio-7 čempionato nugalėtojais, triumfavo SELL studentų žaidynėse.

„Taip pat vykome ir į Europos studentų regbio čempionatą, kur mums šiek tiek nepasisekė – užėmėme aštuntąją vietą iš aštuonių. Tačiau pamatę, kas vyksta tokiame lygyje, tikrai turime didesnių ambicijų nei pernai. Taip pat vėl tikimės pasiekti aukščiausių rezultatų Lietuvos aukštųjų mokyklų regbio-7 čempionate ir  SELL studentų žaidynėse“, – apie komandos tikslus šį sezoną kalbėjo E. Ščavinskas.

Be to, ŠU regbio komandos treneris pridūrė, kad šiemet planuoja pristatyti komandą ir  Lietuvos regbio-7 čempionate.

Ne tik žais, bet ir įsijungs į komandos veiklą
Į ŠU regbio komandos pristatymą susirinko ne visi vaikinai. Šiuo metu komanda turi 16 narių, kurie yra registruoti ir nori žaisti. Pasak E. Ščavinsko, gali būti, kad žiemą komandą papildys keli nauji žaidėjai, kurie prisijungs iš kitų fakultetų.

Be to, praėjusią savaitę susibūrusi komanda pradėjo dirbti nauju formatu – patys studentai ne tik žais regbį, bet ir įsijungs į komandos veiklą.

„Turime trenerio asistentą, kuris grįžo iš Anglijos, turi daug patirties ir man pagelbės. Turime žaidėjų, kurie dirbs vadyboje. Taip pat turime ir fizinio pasirengimo trenerį. O mūsų komandos kapitonas – geriausias Lietuvoje žaidėjas“, – ne tik komandoje žaidžiančius, bet ir jai padedančius žaidėjus vardijo E. Ščavinskas.

ŠU regbio komandos kapitono V. Bloškio teigimu, šiais metais komandos tikslai gerokai didesni. Vyrai užsivedę, nori kovoti. „Kaip ir pernai, sieksime iškovoti tuos pačius čempionų titulus. Tačiau šį kartą sieksime aukštesnių rezultatų Europos studentų regbio čempionate. Tikiuosi, kad pasiseks“, – aukštų siekių neslėpė V. Bloškys.

ŠU regbio komanda jau pradėjo kovas Lietuvos aukštųjų mokyklų regbio-7 čempionate. Nugalėtojų titulą siekiantys apginti ŠU regbininkai prisipažino, kad šiemet šiame čempionate jiems rimtai teks pakovoti su dviem komandomis – Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Šiaulių sporto gimnazijos. „Tai bus pagrindiniai mūsų priešininkai. LSU turi pajėgią komandą, kuri kiekvienais metais vis stiprėja, o Šiaulių sporto gimnazijos regbininkai – jauni, greiti, perspektyvūs“, – varžovus įvertino E. Ščavinskas.

Dukart tapo čempionais, kartą buvo treti
Penktąjį sezoną pradedančiai ŠU vaikinų tinklinio komandai atstovaus aštuoni sportininkai: Audrius Aleknavičius, Aivaras Strockis, Paulius Misiukevičius, Artūras Sitnikas, Ignas Urbonas, Matas Navickas, Dainius Kučinskas, Emanuelis Živatkauskas. Komandos treneris – Aivaras Strockis.

Per ketverius metus ŠU tinklininkai dukart tapo Lietuvos studentų tinklinio čempionais, o kartą liko treti. Tarptautinėje arenoje žaistomis varžybomis mūsų miesto universiteto tinklininkai kol kas pasigirti negali, tačiau anot A. Strocio – viskas dar ateityje.

„Šiemet mūsų komanda sustiprėjo, nes prie visų senbuvių prisijungė naujas narys Matas Navickas.

Matas yra Lietuvos jaunimo rinktinės narys, atstovavęs Lietuvos rinktinei paplūdimio tinklinio varžybose. Tad šiemet mūsų tikslas – apginti Lietuvos studentų tinklinio čempionų vardą.

O kaip bus su tarptautinėmis varžybomis, manau, priklausys  ne nuo mūsų, o nuo universiteto bei tam tikrų kitų institucijų“, – šį sezoną komandai keliamus tikslus atskleidė treneris.

Be to, A. Strockis pažymėjo, kad kitais metais komanda be salės tinklinio galbūt startuos ir paplūdimio tinklinio varžybose, nes, anot jo, komandoje yra pajėgių sportininkų, kurie gali įsiterpti į prizininkų trejetą.

Pasak A. Strockio, nemažai ŠU vyrų tinklinio komandos žaidėjų atstovauja vyrų tinklinio komandai „Elga-Master Idea-SM Dubysa“, kuri dalyvauja Baltijos vyrų Čempionų lygos tinklinio turnyre.

O  komandos žaidėjas A. Aleknavičius yra atstovavęs Lietuvos rinktinei Europos čempionate.

„Šiemet mūsų pavasaris ir vasara bus laisvesni, tai, manau, galėsime startuoti ir tarptautinėje arenoje ir ten pasirodyti garbingai“, – sakė A. Strockis.

Komandos kapitonas A. Aleknavičius nedaugžodžiavo, tik pažadėjo, jog šiais metais komanda stengsis pasiekti kuo aukštesnių rezultatų.

ŠU vyrų tinklinio komanda Lietuvos studentų tinklinio čempionate startuoja spalio 26 dieną Klaipėdoje, kur susitiks su Klaipėdos universiteto (KU) sportininkais.

Pagrindiniai varžovais šiame čempionate A. Strockis įvardijo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ir LSU tinklininkus.

2016 10 19 07

Šiemet ŠU regbininkų tikslai gerokai didesni.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų