12-30-2015 01

ASKA auklėtiniai po dramatiškos kovos įveikė KM „Perkūnas“ komandą.
ASKA nuotr.

Gruodžio 22 dieną Antano Sireikos krepšinio akademijos (ASKA) auklėtiniai iškovojo dar vieną pergalę. Laimono Kutros treniruojama ASKA-„Pramuštgalvis“-2000 m. komanda išvykoje sužaidė MKL Jaunučių U16 (gim. 2000 m.) vaikinų krepšinio čempionato rungtynes, kuriose susitiko su KM „Perkūnas“.
Varžybos prasidėjo šiauliečių spurtu – puikiai atakuodami varžovų krepšį, ASKA auklėtiniai pirmo kėlinio pabaigoje jau buvo susikrovę 10 taškų persvarą (19:9). Antrajame kėlinyje vaizdas aikštelėje pasikeitė: dominuoti pradėjo kauniečiai, kurie pasinaudojo ASKA auklėtinių gynybos spragomis ir prisivijo varžovus, o galiausiai ir persvėrė rezultatą – ilsėtis komandos išėjo rezultatui esant 31:30 KM „Perkūnas“ naudai.
Trečiajame kėlinyje aikštelėje vyko lygi kova, kuri šiek tiek sėkmingesnė buvo ASKA komandai – pasibaigus kėliniui ji turėjo minimalią persvarą (47:46). Ketvirtasis kėlinys prasidėjo kauniečių spurtu – jie galingai išsiveržė į priekį, susikraudami 11 taškų pranašumą. Vis dėlto rungtynių pabaiga sėkmingesnė buvo ASKA auklėtiniams – geriau sužaidę paskutines kėlinio minutes, jie išlygino rezultatą ir jį persvėrė, taip iškovodami pergalę 69:65.
Nesustabdomas ASKA gretose buvo Kristupas Lukošius – jis pelnė net 36 taškus ir atkovojo 16 kamuolių.
„Komanda sužaidė prastas rungtynes – nesugebėjome išlikti susikaupę visas 40 minučių. Be to, padarėme daug klaidų gynyboje, kas vienu momentu leido varžovams atitrūkti. Džiugu, kad vaikinai besibaigiant varžyboms susikaupė ir kovojo dėl kiekvieno taško, ir tai leido išplėšti pergalę“, – rungtynes apibendrino komandos treneris L. Kutra.

Pagal ASKA informaciją parengė Lėja IRMANTIENĖ

 

Į viršų