Birželio 25-26 dienomis Ukrainoje, Čerkaso mieste, vyko WJKA Europos karatė čempionatas, kurio metu karatė klubo „Kentauras“ sportininkai atstovavo Lietuvos rinktinei. Čempionate dalyvavo daugiau kaip 400 sportininkų. Varžybose dalyvavo aukšto meistriškumo sportininkai iš Olandijos, Rusijos, Azerbaidžano, Latvijos ir kt Europos šalių. Lietuvos sportininkai ypač pasižymėjo gražiomis kovomis ir pergalėmis, iškovota 2-oji vieta jaunučių komandinėje kumitė rungtyje (prizininkai Mantas Žudys, Arnoldas Breimelis ir Aimis Ginkevičius). Sportininkams teko nugalėti tris komandas, kad iškovotų sidabro medalį.

Suaugusiųjų kategorijoje Matas Norvilas įspūdingomis kovomis priartėjo iki pat finalo, nugalėdamas ukrainiečių, Azerbaidžano ir Rusijos sportininkus. Lietuvos atstovas finale susitiko taip pat su Ukrainos sportininku, tačiau vieno lemtingo smūgio metu, teisėjo verdiktas buvo Ukrainos sportininko pusėje. Atliktas smūgis buvo įvertintas ne kaip taškas, o kaip kontaktas. Lietuvos atstovas tenkinosi 2-ąja vieta.

Lietuvos delegacija Ukrainos žiūrovus stebino gražiomis kovomis, aukšto meistriškumo sportininkai demonstravo puikų pasiruošimą, tad buvo pastebėti renginių organizatorių – jiems įteikta taurė už ypač gražias kovas.

Čempionate taip pat dalyvavo Tautgirdas Speičys, Kornelijus Poškus, Kristupas Galkis, sportininkai laimėjo po kelias kovas, tačiau to neužteko, kad jie patektų į finalą.

Karatė klubo „Kentauro“ treneris ir varžybų vyriausiasis treneris Arūnas Masalskis sako, jog varžybos Ukrainoje pasižymėjo puikiu organizuotumu, sportininkų meistriškumu. Treneris džiaugėsi pasiektais puikiais rezultatais ir įgyta patirtimi.

Į viršų