03

Šiaulių krepšininkės pergalę prieš marijampolietes išplėšė tik paskutinėmis varžybų sekundėmis.
Vaido SIMANAUSKO nuotr.


Monika SKISTENYTĖ
Penktadienį ir šeštadienį Šiaulių „Rūtos-Universiteto“ krepšininkėms teko nelengvas išbandymas. Svečiuose šiaulietės pralaimėjo Kauno „Aistėms-LSU“ 68:76, o šeštadienį „Rūtos-Universiteto“ ekipa po dramatiškos kovos su Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipa išplėšė pergalę vos vieno taško skirtumu 72:71.

Nesėkmingai pradėjo savaitgalį
Svečiuose kovojusios šiaulietės buvo gan mažiau pasirengusios nei jas priėmusios Kauno „Aistės-LSU“. Komandų klaidų santykis buvo gana panašus 27:22 – šiauliečių nenaudai. Svečių komandoje nesulaikoma buvo šiaulietė Laura Svarytė, kuri į šiauliečių krepšį įmetė net 21 tašką.
Daugiausiai taškų Šiaulių „Rūtos-Universiteto“ ekipai pelnė: Santa Okockytė – 23 tšk., Lidija Panasiuk – 16 tšk., Ieva Kazlauskaitė – 9 tšk., Sadra Baliutavičiūtė – 8 tšk., Julita Bungaitė – 7 tšk. „Aistėms-LSU“ taškų pelnė: Laura Svarytė – 21 tšk., Dovilė Siauzaraitė – 15 tšk., Jolanta Marmienė ir Vitalija Kaminskytė po 13 tšk., Neringa Skadaitė – 7 tšk., Laura Želnytė – 4 tšk.

Namuose padėjo sienos
Šiaulių „Rūtos-Universiteto“ krepšininkės tik žaisdamos namuose atidarė pergalių sąskaitą. Pergalingą tašką, pataikiusi vieną baudos metimą iš dviejų, pelnė vidurio puolėja Lidija Panasiuk, kai iki mačo pabaigos buvo likusios 9 sekundės. Rungtynės visą laiką vyko taškas į tašką, kelių taškų persvarą įgydavo tai viena, tai kita komanda.
„Varžovės atkovojo vienuolika kamuolių daugiau nei mes, tačiau sugebėjome išsikapstyti. Tačiau kad ir kaip būtų, tokios rungtynės puošia visą čempionatą. Regis, nieko antgamtiško neprigalvojau, bet gindamosios žaidėjos klysta paprastose situacijose. Gal dėl to kalta susižaidimo stoka ir po truputį įsibėgėsime? Bet svarbiausia, kad sugebėjome išplėšti pergalę prieš tikrai stiprią Marijampolės komandą. Regis, turėjome šansų laimėti ir pirmose čempionato rungtynėse Kaune, bet jais nepasinaudojome. Bet tokiose dvikovose, kaip su „Sūduva-Mantinga“, ir ugdomas nugalėtojų mentalitetas. Džiaugiuosi mūsų komandos sėkmė“, – sakė „Rūtos-Universiteto“ vyriausiasis treneris Arūnas Kačerauskas.
Daugiausiai taškų „Rūtos-Universiteto“ ekipai pelnė: Santa Okockytė – 25 tšk., Sandra Baliutavičiūtė – 18 tšk. (12 atk. kam.), Ieva Kazlauskaitė ir Lidija Panasiuk – po 11 tšk., Julita Bungaitė – 6 tšk., Volha Kursevich – 1 tšk. „Sūduvos-Mantingos“ ekipai: Laima Rickevičiūtė – 28 tšk. (13 atk. kam.), Ieva Veinberga – 12 tšk., Ligita Kinkevičienė – 11 tšk., Giedrė Kirstukaitė – 10 tšk., Ela Briedytė – 6 tšk., Sabine Dukaitė – 4 tšk.

Į viršų