10

Neseniai pradėtoje steigti L3L krepšinio lygoje organizatoriai kviečia dalyvauti krepšiniui neabejingus žmones. Penktadienį įvykusiose parodomosiose 3x3 varžybose krepšinio mėgėjai vos dviem taškais pralaimėjo profesionaliems žaidėjams.

Evaldo ČERNIAUSKO nuotr.


Monika SKISTENYTĖ


Lietuvoje pradėta steigti nauja krepšinio lyga, skirta krepšinio mėgėjams. L3L lygoje kol kas dalyvauja tik keturi miestai. Pasak organizatorių, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių komandos kovos iki pat kovo mėnesio, kol bus išaiškinti geriausieji.


Penktadienį Šiaulių arenos treniruočių salėje įvyko parodomosios 3x3 varžybos, kuriose susitiko krepšinio mėgėjai ir profesionalai. Po dešimt minučių trukusios kovos pergalę rezultatu 27:25 šventė „Šiaulių” ekipos krepšininkai. Po trumpų varžybų Julius Jucikas džiaugėsi, kad tokia lyga atsirado Lietuvoje. „Pirmieji įspūdžiai po varžybų gana geri. Kaip matote, visai smagiai pasižaidėme. Žaisti prieš mėgėjus yra smagu, nors, žinoma, lygis yra visai ne tas. Džiugu, kad krepšinio mėgėjai nori žaisti su profesionalais. Jie gali pasitikrinti jėgas”, - sako Julius Jucikas. Krepšininkas prisimena, kad anksčiau jam taip teko žaisti panašioje kiemo lygoje. „Buvau azartiškas, visada visur dalyvaudavau. Nepraleisdavau jokių turnyrų. Manau, kad šiuo metu kuriamoje lygoje atsiras tikrai gerų ir stiprių žaidėjų. Manau, kad iš jų gali išaugti talentai”, - teigia „Šiaulių” ekipos žaidėjas.


Už Šiaulių mieste vykstančias 3x3 varžybas atsakingas Dovydas Kavaliauskas sako, kad L3L lyga yra naujiena Lietuvoje. „Organizatoriai nori, kad ši lyga taptų kiek įmanoma didesnė ir svarbesnė. Krepšinio mėgėjai kovos dvejose grupėse – iki 18 metų ir per 18 metų. Komandų skaičiumi tikimės nenusileisti didiesiems miestams. Tikimės, kad surinksime daugiau nei dešimt komandų kiekvienoje grupėje”, - sako Dovydas Kavaliauskas.  

Į viršų