Aušra LAURINKIENĖ 
Praėjusį savaitgalį, rugsėjo 18-19 dienomis, Rygoje vyko dvylikamečių vaikų futbolo turnyras „Ryga Junior Cup”, kurio metu šešių komandų vienuolikės varžėsi didelėje aikštėje. Savo sugebėjimus čia puikiai pademonstravo Šiaulių futbolo akademijos auklėtiniai, tapę turnyro nugalėtojais. 
 
Puiki pradžia - pusė darbo 
 
Pirmose rungtynėse šiauliečiai susitiko su šių metų Latvijos čempione SK „Babite” komanda ir įveikė ją rezultatu 2:1 (pasižymėjo D. Konikas ir E. Jankauskas). Antrosiose rungtynėse ŠFA-98 komandai teko susikauti su nemažiau grėsmingais varžovais JDFS „Alberts” futbolininkais, kurie šiuo metu yra Latvijos vicečempionai. Labai įtemptos ir nervingos rungtynės baigėsi taikiomis lygiosiomis rezultatu 1:1 (įvartį Saulės miesto vienuolikei pelnė L. Mėgelaitis). Trečiame pirmosios dienos susitikime mūsų komandos laukė dvikova su Estijos čempionais FC „Santos” žaidėjais. Laimė, vis labiau įsibėgėjančios ŠFA-98 komandos sustabdyti jau nebegalėjo niekas. Estijos čempionai buvo sutriuškinti rezultatu 5:1 (įvarčius pelnė: L. Mėgelaitis, J. Budrys, D. Kubilinskas, D. Baltakis ir V. Grigalius). Po pirmos dienos varžybų šiauliečiai namo išvažiavo turėdami daugiausia - septynis taškus. 
 
Šiauliečiai - rezultatyviausi 
 
Antrą turnyro dieną Šiaulių futbolo akademijos komanda laimėjo dar dvejas rungtynes ir tapo „Ryga Junior Cup” nugalėtojais. Rygos „RFS” komanda buvo sutriuškinta net 11:0. Šiose rungtynėse tris įvarčius pelnė D. Konikas, po dukart pasižymėjo R. Lekiatas ir L. Mėgelaitis, po kartą - D. Baltakis, J. Budrys ir V. Grigalius. 
 
Paskutinėse rungtynėse mūsų miesto futbolo komanda rezultatu 2:1 įveikė tautiečius iš Panevėžio futbolo akademijos (pasižymėjo E. Jankauskas ir D. Kubilinskas). Ši šiauliečių pergalė nustūmė panevėžiečius į trečiąją vietą, o į sidabrinę poziciją leido pakilti turnyro šeimininkams - bendraamžiams iš SK „Babite” komandos. 
 
Per penkerias turnyre sužaistas varžybas ŠFA-98 pelnė daugiausia įvarčių - net dvidešimt vieną, o praleido mažiausiai iš visų ekipų - vos keturis. Šiauliečiams taip pat atiteko ir geriausio vartininko prizas, kurį pelnė M. Tupikas, o geriausiu turnyro gynėju pripažintas dar vienas šiaulietis - A. Andriuškevičius.
 
Puikus žaidimas treneriui - netikėtumas 
 
Treneris Renatas Vestartas džiaugiasi auklėtinių pergale: „Sveikinu komandą ir džiaugiuosi kartu su ja iškovojus pirmąjį naujojo sezono trofėjų. Pademonstruotas puikus žaidimas buvo nedidelis netikėtumas ir man, kadangi pastaruosius du mėnesius daugiau dėmesio kreipėme į individualų žaidėjų techninį ir fizinį pasirengimą. Tik dabar pradėsime žaisti ir stiprinti tarpusavio supratimą bei komandinį žaidimą”. 
 
Anot dvylikamečių stratego, turnyro metu mūsų komanda žaidė užtikrintai ir ramiai, jautėsi sukaupta patirtis ir ramumas: „Iš visų dalyvių mes daugiausia kontroliuodavome kamuolį. Labai džiaugiuosi Arminu Andriuškevičiumi, kuris, žaisdamas centro gynėju, pelnė geriausio turnyro gynėjo trofėjų ir tikrai išsiskyrė puikiu žaidimu. Taip pat džiugu, kad po traumų ir ligų grįžęs Eligijus Jankauskas jau įgavo tą sportinę formą, kuri gali svariai padėti komandos žaidimui. Dabar komanda ruošiasi tolimesnėms kovoms. Po dviejų savaičių dalyvausime dideliame turnyre Estijoje Tartu mieste, o dar po dviejų savaičių - Latvijoje Daugpilyje. Dar kartą ačiū vaikams už puikų ir pasiaukojantį žaidimą”. 

Į viršų