Puikiai tarptautiniame turnyre „Pitea summer games” Švedijoje startavę šiauliečiai suklupo tik akistatos su norvegais metu.
ŠFA nuotr.
 
Aušra LAURINKIENĖ 

Šiaulių  „FA-99” komanda dalyvavo Pitėjos mieste (Švedija) vykusiame viename iš didžiausių tarptautinių vaikų futbolo turnyrų „Pitea summer games”, kuriame varžėsi net 82 komandos, suskirstytos į 20 pogrupių. Saulės miesto futbolininkai, penkerias rungtynes užbaigę triumfu ir kartą kluptelėję, užėmė 5-8 vietas.

Turnyro nugalėtojais tapo svečiai iš Rusijos „Niva”, antrąją vietą  iškovojo Estijos „Tameka-1”, o trečioji prizinė vieta atiteko „Akademija Deportivo” ekipai iš egzotiškosios Peru šalies.

Per dvi dienas praleido vos vieną įvartį 

Pirmąją  dieną šiauliečiai žaidė su Norvegijos „Sortland IL”  komanda, kurią įveikė rezultatu 5:1.

Du įvarčius susitikime pelnė Domas Nacickas, po kartą pasižymėjo Airidas Karasiovas, Airidas Petkevičius ir Sergej Amirzian. Antrosiose rungtynėse šiauliečiai susitiko su šeimininkų antrąja komanda „Pitea IF-2”. Nors susitikimas truko tik pusvalandį, „FA-99” komanda varžovus sutriuškino be jokio vargo - be atsako pelnė net 13 įvarčių. Rungtynėse keturiskart pasižymėjo Airidas Karasiovas, po tris įvarčius pelnė Domas Nacickas ir Lukas Milčinauskas, po vieną - Airidas Petkevičius, Paulius Vaišvila ir Dovydas Vaitkus.

Kitą  dieną šiauliečiai pradėjo džiugia pergale – rezultatu 10:0 įveikė Švedijos „IFK/GIF rod” ekipą. Šįkart rezultatyviausiai žaidė tris įvarčius ŠFA komandai uždirbęs Airidas Karasiovas, po du įvarčius pridėję Dovydas Vaitkus ir Airidas Petkevičius, po vieną - Sergej Amirzian, Domas Nacickas ir Paulius Vaišvila.

Pasibaigus antrajai turnyro dienai šiauliečiai buvo įmušę 28 ir praleidę  vos vieną įvartį.  Toks įmuštų ir praleistų  įvarčių santykis buvo geriausias tarp visų 82 komandų.

Paskutinis turnyras, kuriame buvo žaidžiama 7x7 sistema

Šešioliktfinalyje Šiaulių komandai savo jėgas išbandyti teko su pajėgia Meksikos ekipa „America Satelite”. Nors teko atiduoti labai daug jėgų, pergalė rezultatu 2:1 garantavo vietą aštuntfinalyje. Į Meksikos komandos vartų tinklą po kartą kamuolį pasiuntė Domas Nacickas ir Airidas Karasiovas. Kitame etape Saulės miesto ekipos laukė dar viena pajėgi varžovė -  Švedijos „IFK Lulea” komanda, taip pat žengusi be pralaimėjimų. Gausus švedų palaikymas nesutrikdė Šiaulių ekipos ir akademijos auklėtiniai šventė pergalę rezultatu 3:0. Varžovų vartininką po kartą „nuginklavo” Gustas Gutkovas, Rokas Linkevičius bei Airidas Petkevičius.

Sėkmingai iki ketvirtfinalio „nužygiavę” šiauliečiai susitiko su dar viena komanda iš Norvegijos - „Bodo Glint 6”. Pasak ekipos trenerio Remigijaus Vaišnoro, rungtynes teko žaisti ankstyvą rytą: „Akistatą geriau pradėjo šiauliečiai, tačiau kelios neišnaudotos šimtaprocentinės progos neleido įgyti pranašumo. Antrajame rungtynių kėlinyje varžovai pasinaudojo baudos aikštelėje kilusia sumaištimi ir pelnė įvartį. Kaip paaiškėjo vėliau, jis buvo vienintelis ir eliminavo Lietuvos komandą”.

Treneris džiaugiasi, kad auklėtiniai turėjo galimybę sužaisti su tokiomis pasaulio šalimis, kaip Meksika: „Gerą įspūdį paliko Norvegijos komanda „Bodo Glint 6”, su kuria žaidėme ketvirtfinalyje. Apmaudu, tačiau daug neišnaudotų progų ir vienintelė klaida gynyboje užkirto mums kelią siekti aukštesnių vietų. Šis turnyras buvo paskutinis mūsų komandai, kuriame buvo žaidžiama 7x7 sistema. Nuo šių metų rudens komanda pradeda rungtyniauti 9x9 komandine sudėtimi”.  

Į viršų