Odeta JANULYTĖ

Šiaulių teniso kortuose savaitgalį vyko didžiausias mūsų šalies metų taekvondo renginys – vienuoliktasis atviras 2010 metų Lietuvos visų amžiaus grupių čempionatas. Šiais metais šalies pirmenybių penkiose amžiaus grupėse dalyvavo ne tik mūsų šalies atstovų komandos, bet ir svečiai iš Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Čekijos, Liuksemburgo bei Armėnijos.

Gedulas ir pelenų debesys sumažino dalyvių  skaičių 

Saulės miesto sportininkų trenerio Romualdo Montvido teigimu, Lenkijos sportininkai į čempionatą neatvyko dėl šalyje paskelbto gedulo, o Liuksemburgo komandai atvykti sukliudė Islandijoje išsiveržęs ugnikalnis, dėl kurio atšaukti skrydžiai. Bendroje klubų įskaitoje tarp dvidešimties komandų pirmąją vietą užėmė Rusijos Kaliningrado ekipa. Jungtinė Šiaulių sporto mokyklos „Atžalynas” ir Kovos menų centro komanda iškovojo antrąją vietą, o ant trečio laiptelio - Latvijos kovotojai.

Šiauliečių pasiekimai

R. Montvidas džiaugiasi, kad puikiai pasirodė jo ir kolegos Mariaus Kantausko treniruojami sportininkai. Gabija Jokšaitė nepralenkiama buvo 7-9 metų amžiaus grupėje. Pirmoji vieta atiteko ir finale kitą miesto atstovą Eivydą Sitavičių įveikusiam Mantui Smilgiui. Tomui Vasiliauskui įteiktas šios amžiaus grupės sidabras, o Laurynui Pocevičiui – bronza. 10-11 metų amžiaus grupėje čempionu tapo visus varžovus nugalėjęs Aurimas Kliamas, Klaudija Tvaronavičiūtė užėmė antrąją vietą, Mantas Valčiukas - trečiąją, o Karolis Baranauskas liko penktas. 13-15 metų grupėje geriausiai sekėsi aukso medaliais pasidabinusiems Andriui Kliamui ir Lukui Karpenkai, o Mažvydas Kantauskas užėmė trečiąją vietą. 15-17 metų amžiaus grupėje puikai pasirodė kandidatas į Lietuvos rinktinę Edvinas Rakickas, užėmęs antrąją vietą. Sidabro medalį iškovojo ir Benas Žilinskas. Vyrų grupėje antrąją vietą iškovojo Aurimas Okockis, o Marius Kantauskas - trečias.  
Į viršų