Šiauliuose vykusiose Lietuvos laisvųjų imtynių jaunimo pirmenybėse jėgas išbandė 92 pajėgiausi Lietuvos imtynininkai, rungęsi 8 svorio kategorijose.

Šiauliečiai nepamiršdami senųjų tradicijų, geriausiai pasirodė pussunkiame ir sunkiajame svoryje. Laimėję prizines vietas sportininkai pratęsė Šiaulių miesto laisvųjų imtynių pradininko, ilgamečio trenerio, 20 kartų Lietuvos čempiono A. Ladietos pussunkiame ir sunkiajame svoryje pergalių sąrašą.

Pussunkiame svoryje iki 96 kilogramų trečiąją vietą iškovojo Ailandas Šulcas (treneris A. Šulcas). Sunkiajame svoryje iki 120 kilogramų trečiąsias vietas laimėjo trenerio J. Kemzuros auklėtiniai Laurynas Didžgalvis ir Arlandas Juodzevičius.

Dalyvius, trenerius, teisėjus ir žiūrovus pasveikino naujai savo pareigas einantis Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Vladimiras Mataitis, Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys. Pasveikinti ir gimtadienius švenčiantys ilgamečiai laisvųjų imtynių treneriai: Fiodoras Vladimirovas iš Radviliškio, Olegas Voitechovskis iš Klaipėdos ir Henrikas Mončiunskas iš Vilniaus.  

„Šiaulių naujienų“ inf. 
Į viršų