Aušra LAURINKIENĖ 
Sezoną sporto salėse šventiniu turnyru jau baigė jaunieji Šiaulių ir Joniškio sporto mokyklų riedulininkai, nurimo ir Lietuvos moterų čempionato B diviziono aistros. Liko tik vienas klausimas – kam atiteks A diviziono čempionių titulas? 
Galimybė aplenkti – teorinė  
 
Visi žolės riedulio mylėtojai nekantriai laukia šio savaitgalio. Nenuostabu, juk kovo 21-ąją Panevėžio rankinio centro sporto salėje paaiškės, kam atiteks auksu žvilgantys Lietuvos moterų uždarųjų patalpų riedulio čempionato A diviziono medaliai. Pretendentės į geriausiųjų vardą – amžinos varžovės. Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas” ir Vilniaus HFTC klubų riedulininkės jau šį sekmadienį padės tašką uždarųjų patalpų aukščiausiosios lygos sezone. 
 
Jau anksčiau rašėme, kad vienas iš labiausiai intriguojančių mačų 1-2 turo varžybose buvo tarp minėtų lyderių. Šios rungtynės beveik lėmė, kas taps šių metų šalies uždarųjų patalpų riedulio čempionėmis. Sporto specialistai ir žiūrovai laukė įtemptos kovos, bet šiaulietės, Europos moterų klubų čempionate užėmusios 5-ąją vietą, įveikė vilnietes „sausu” rezultatu 5:0 (4:0). Tiesa, sostinės riedulininkės dar turi teorinę galimybę aplenkti Šiaulių „Gintrą-Strektę-Universitetą”. Taip įvyktų, jei pergalę prieš šiaulietes savaitgalį išplėštų Širvintų „Intos” ekipa, šiuo metu užimanti trečiąją turnyrinės lentelės vietą. Sekmadienį „gintriškės” susitiks ne tik su Vilniaus, Širvintų, bet ir su Kelmės „Kelmės” komanda. 
 
Staigmena Lietuvos moterų čempionato B diviziono varžybose 
 
Kol A divizione virė priešpaskutinių turų aistros, antrosios lygos komandos sužaidė finalinius mačus. Lietuvos žolės riedulio federacija informuoja, kad šių metų B diviziono sezonas pateikė nemažai staigmenų, tačiau didžiausia - Vilniaus „Žuvėdros-VPU Šviesos” pergalė didžiajame finale ir jų iškovota teisė 2011 metais žaisti Lietuvos moterų čempionato A divizione. 
 
Puikiai jauno moterų komandos trenerio Maksimo Tarasovo „diriguotos” vilnietės pirmose rungtynėse įveikė savo „amžiną stabdį” Širvintų SM riedulininkes rezultatu 3:0 (2:0), o Šiaulių komandų kova pusfinalyje baigėsi Sigitos Vitginienės treniruojamo „Lidvijos” klubo pergale 3:1 (0:0) prieš „Šiaulių” merginas. 
 
Deja, lemiamuose susitikimuose sėkmė nuo mūsų miesto riedulininkių nusisuko. Rungtynėse 3-4 vietų „Šiaulių” komanda tik po itin atkaklios kovos buvo priversta pripažinti „bronzinę” širvintiškių rezultatu 4:3 (3:2). Didžiajame finale Vilniaus ir Šiaulių riedulininkės, pasak LŽRF atstovų, parodė išskirtinę kovą, ryžtą ir norą laimėti ir neslėpė, kad joms tikrai gali pavydėti elitinio diviziono komandos. Apmaudu, tačiau vilniečių komandos treneris puikiai išanalizavo mūsų miesto „Lidvijos” riedulininkių žaidimą ir puikiai „uždengė” šiauliečių lyderę A. Baziulytę. Abi komandos turėjo daug progų pelnyti įvartį iš mažųjų kampinių, bet čia savo puikią formą demonstravo komandų vartininkės - rungtynės baigėsi rezultatu 0:0, tačiau septynių metrų baudinių serija pergalę rezultatu 3:2 „įtaikė” šalies sostinės komandai. 
 
Baigiamasis jaunųjų moksleivių turnyras
 
Uždarųjų patalpų žolės riedulio sezoną baigė ir jaunieji riedulininkai, dalyvavę Joniškio rajono Bariūnų sporto salėje vykusiame „Kovo-11-osios” riedulio uždarųjų patalpų taurės turnyre, skirtame Lietuvos Nepriklausomybės 20-osioms metinėms paminėti. Savo jėgas išbandė po dvi Joniškio ir Šiaulių sporto mokyklų komandas. 
 
Lemiamose rungtynėse dėl pirmosios vietos kovojo šių metų Lietuvos jaunių uždarųjų patalpų pirmenybių bronzininkai Joniškio sporto mokyklos auklėtiniai ir šalies moksleivių uždarųjų patalpų pirmenybių vicečempionai Šiaulių „Klevas-1” komandos atstovai. Pirmąjį kėlinį lygiosiomis užbaigusios ekipos vėliau pasuko skirtingais keliais, o auksą rezultatu 13:8 išplėšė aikštelės šeimininkai. Trečioji vieta atiteko Šiaulių „Klevas-2” komandai, kuri mažajame finale 6:5 (4:2) palaužė bendraamžius iš Joniškio SK „Atžalos”.   
 
Geriausiais komandų žaidėjais pripažinti: Mantas Gruzdys (Joniškio SM), Vaidotas Kringelis (Šiaulių SM „Klevas-1”), Kornelijus Žitkevičius (Šiaulių SM „Klevas-2”) ir Mantas Gricius (Joniškio SK „Atžala”), o rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo 17 įvarčių savo ekipai pelnęs Gytautas Ramanauskas iš pirmosios šiauliečių ekipos. Anot Irenos Dildienės, turnyrą organizavusi Joniškio sporto mokykla pasirūpino ne tik prizų gausa, bet ir dovanojo jauniesiems riedulininkams ekskursiją į Joniškio krepšinio muziejų, kur turnyro dalyviai turėjo progą susipažinti su antrąja Lietuvos religija vadinamo krepšinio istorija ir nuopelnais.

Į viršų