Vakar Šiaulių miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriuje įvyko spaudos konferencija, kurios metu paaiškėjo, kokį 2016 metais finansavimą gaus Šiaulių miesto sporto klubų žaidimų komandos, individualios sporto šakos ir sporto mokyklos.

Naujovė: pasikeitusi vertinimo tvarka
Pasak Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Gintaro Jasiūno, šiais metais keitėsi paraiškų vertinimo tvarka.
„Paraiškas vertino žymiai didesnis žmonių skaičius. Pirmiausia paraiškos keliavo į Šiaulių miesto sporto ekspertų komisiją, po to – į atkurtąją Miesto sporto tarybą, o ji jas vėl sugrąžino sporto ekspertų komisijai. Tad, galima sakyti, paraiškų vertinimas keliavo per du tiltus, o tai rodo, jog  nueitas nemažas kelias. Be to, nemažą indėlį įdėjo ir patys darbuotojai parengdami vertinimo metodiką, kuri atspindi komandų bei sportininkų pasiekimus, jų dalyvavimą varžybose, planus“, – sakė G. Jasiūnas.

Kai kam – daugiau, kai kam – mažiau
Iš viso 2016 metų programiniam Šiaulių miesto sporto klubų žaidimų komandų, individualių sporto šakų ir sporto mokyklų finansavimui Savivaldybė skyrė 450,6 tūkstančio eurų. Paraiškų poreikis pagal prašomas iš Savivaldybės lėšas patenkintas apie 40 proc., o nuo bendro paraiškų teikėjų biudžeto – apie 24 proc.

G. Jasiūno teigimu, lyginant su pernai metais programinis finansavimas yra šiek tiek padidėjęs. Tai susiję su neįgaliųjų programų finansavimu per integracinę sportinę veiklą – gauta 5,7 tūkstančio eurų. O daugmaž visos kitos sumos yra panašios, kaip ir pernai.

Žaidimo komandoms šiais metais iš viso yra skirta 292,4 tūkstančio eurų. Tai yra 26 proc. nuo klubų biudžetų dalies ir apie 53 proc. nuo klubų prašomos sumos iš Savivaldybės biudžeto.

„Galima išskirti, kad finansavimas yra padidėjęs regbio komandoms, rankinio komandoms, žolės riedulio ir tinklinio komandoms. Moterų futbolo komandai, atsižvelgiant į skaičiavimo metodiką, finansavimas šiais metais yra nežymiai sumažėjęs. O kaip žinia, Šiaulių vyrų futbolo komandos „Šiauliai“ šiemet nėra, tai jiems finansavimas ir neskirtas“, – sakė G. Jasiūnas.

Individualių sporto šakų ir sporto mokyklų bendras poreikis buvo 712 tūkstančių eurų, iš Savivaldybės buvo prašyta 450 tūkstančių eurų, o Savivaldybė skyrė 168,1 tūkstančio eurų.

Į viršų