Asta VOLKOVAITĖ

Kaimynės šunį žiauriai nugalabijęs keturiasdešimtmetis Večislavas Golubevas išvengė nelaisvės. Vakar Šiaulių rajono apylinkės teismas kuršėniškį nuteisė už žiaurų elgesį su gyvūnais ir įpareigojo jį padirbėti penkis mėnesius visuomenės labui.

Kaimynė paprašė pasiimti problemų kėlusį šunį

Teismo koridoriuje nuosprendžio laukiantis V. Golubevas piktinosi fotografuojamas, vieną iš žiniasklaidos atstovų pliekė negražiomis replikomis ir išvadino keturkoju gyvūnu. Vyras apie savo blogus darbus pasipasakoti nepanoro.

Į Šiaulių rajono apylinkės teismą V. Golubevą atvedė praėjusių metų rugsėjo 25-osios vakaro  įvykiai, kai vyro rankos Kuršėnuose, Darbo gatvėje esančiame kieme, susitepė seno šuns krauju. Keturkojo šeimininkės parodymais, tądien ji sutiko keliu einantį savo kaimyną V. Gulobevą ir jo sugyventinę. Moteris sakė paprašiusi vyro iš jos paimti seną, problemų kėlusį šunį.

V. Golubevas patvirtino savo kaimynės prašymą ir teigė prisimenąs, kad moteris už atsikratymą šunimi sumokėjo 10 litų. Šuns šeimininkė neigė už paslaugą kaimynui mokėjusi pinigus.

Veterinarai suskaičiavo keturis dūrius

Šuns egzekucija įvyko apie 21 valandą. V. Golubevas savo namų kieme išsitraukė peilį ir dūrė keturkojui keturis kartus. Gaištantis šuo dar spėjo egzekutoriui įkąsti į ranką. Iš namo išėjusi V. Golubevo sugyventinė sunerimo išvydusi perkastą vyro ranką ir iškvietė medikus. Netrukus informacija perduota policijos pareigūnams ir V. Golubevas sulaikytas parai. Alkoholio matuoklis parodė sunkų vyro girtumą. Į kuršėniškio namų kiemą atvykę veterinarai nustatė, kad keturkojis, daugiau kaip dešimties metų amžiaus mišrūnas, jau nebegyvas: pastebėti dūriai šuns krūtinėje ir pilve.

V. Golubevo sugyventinei taip pat teko duoti parodymus. Moteris patvirtino mačiusi kraupų vaizdą.  Ji teigė minėtą vakarą išgirdusi lojančius šunis ir išėjo į kiemą. Ten ir pamatė, kaip jos gyvenimo draugas bado šunį.

Kaltę išpirks neatlygintinu darbu

Teismui pakako surinktų įrodymų pagrįsti praeityje niekad neteisto, vos 8 klases baigusio bedarbio V. Golubevo kaltę ir pripažinti jį kaltu padarius nusikaltimą. Teismas atsižvelgė į tai, kad teisiamasis nuoširdžiai gailėjosi dėl savo elgesio su šunimi ir padėjo atskleisti nusikaltimą. Vyro gailestis pripažintas jo kaltę lengvinančia aplinkybe.

V. Golubevas įpareigotas penkis mėnesius padirbėti visuomenės labui: per mėnesį – apie 20 valandų darbo sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose įstaigose. Iš viso kuršėniškio laukia šimtas valandų neatlygintino darbo.

Į viršų