Šiaulių regiono aplinkosaugininkams policijos pareigūnai teiks pagalbą sulaikant ir nustatant ginkluotus brakonieriaujančius asmenis, išimant ir saugant bei realizuojant jų ginklus. Taip pat aplinkosaugininkai gaus operatyvią informaciją apie policijai žinomus aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimus.

Tai numatyta Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus Vidmanto Svečiulio ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Egidijaus Lapinsko pirmadienį pasirašytoje abiejų institucijų bendradarbiavimo sutartyje. Ji numato plėtoti abipusius ryšius siekiant užtikrinti teisėtumą ir teisėtvarką aplinkos apsaugos srityje.

Bus bendradarbiaujama Šiaulių regione vykdant bendras aplinkos apsaugos procesų kontrolės ir prevencines priemones, apmokant personalą, keičiantis reikiamais duomenimis. Aplinkosaugininkai įsipareigojo operatyviai teikti informaciją apie jiems žinomas nusikalstamas veikas ir administracinius teisės pažeidimus.

Pasak Aplinkos ministerijos pranešimo, penki Aplinkos ministerijos regionų aplinkos apsaugos departamentai - Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio ir Utenos - jau anksčiau yra pasirašę bendradarbiavimo sutartis su vietos teisėsaugos institucijomis.

Beje, trišalę sutartį su Alytaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu ir visomis rajonų prokuratūromis sudarys Alytaus regiono aplinkosaugininkai. Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas bendradarbiavimo susitarimą su Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu numato pasirašyti kovo mėnesį.

Šiauliai, vasario 22 d. (ELTA). 

Į viršų