Šiaulių rajonas. Šiais metais sukanka 210 metų, kai Šakynoje pradėjo veikti parapinė pradžios mokykla ir 120 metų, kai buvo uždaryta slapta daraktorinė mokykla. Šakynos seniūnija, bendruomenė ir mokykla nutarė šias sukaktis minėti kartu. Prieš dešimtmetį švenčiant mokyklos įsteigimo 200-ąjį jubiliejų buvo pastatyta skulptūra. Dabar ji atnaujinta ir perkelta arčiau mokyklos. Daraktorinės mokyklos jubiliejui įamžinti Šakynos bendruomenės pirmininkas Stasys Šalkauskas padarė atminimo lentą ir ją pritvirtino prie pastato.

Aidint pučiamųjų orkestrui Šakynos parapijos klebonas Jordanas Urbonas lentą pašventino ir visi susirinkusieji užsuko į dabartinę mokyklą. Eisenos dalyviams kelią rodė dvi anuometinėmis mokyklinėmis uniformomis pasipuošusios mokinės.
Mokykloje stendai su daugybe nuotraukų priminė mokykloje praleistus metus, svečiams buvo dovanojamos jubiliejinės emblemos ir lankstinukai.
Šventiniame koncerte sulaukta daug sveikinimo žodžių, kalbų, tačiau labiausiai džiugino, kad susirinko daug žmonių, kuriems mielas savo kraštas. Po koncerto visi dalyviai vaišinosi mokyklos mokytojų iškeptu didžiuliu tortu.

Parengė Diana JANUŠAITĖ

Į viršų