Vakar Šiaulių apygardos teismas Paulių Antanaitį už žmonos nužudymą pasiuntė ilgiems metams už grotų.
Vaido SIMANAUSKO nuotr.

Asta VOLKOVAITĖ

Girtą sutuoktinę mirtinai sumušęs 43-ejų metų Paulius Antanaitis neišvengė laisvė atėmimo bausmės. Vakar Šiaulių apygardos teismas vyrui skyrė vienuolikos metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Suspardęs užsimetė ant peties ir parsinešė namo

Praėjusių metų liepos viduryje P. Antanaitis su žmona Jurgita Antanaitiene Pakruojo rajone esančiame kaime svečiavosi pas kaimynus ir ten gurkšnojo degtinę. Likus pusvalandžiui iki vidurnakčio pora patraukė namo. Praėjus porai dienų po išgertuvių sutuoktinių namuose rastas atšalęs moters kūnas. Netrukus pareigūnai nustatė, kas galėjo prikišti nagus prie J. Antanaitienės mirties – jos vyras pats prisipažino po vakarėlio mirtinai suspardęs savo žmoną.

Policijos pareigūnai P. Antanaitį sulaikė netrukus po nusikaltimo. Vyras neneigė savo kaltės, tačiau jo pasiteisinimai atrodė nelabai logiški. Vyras prisiminė, kaip su sutuoktine vakarojo pas kaimynus, gyvenančius maždaug už gero kilometro, kaip jie pavakaroję nusprendė eiti namo. Grįžtant namo J. Antanaitienė nekalbėjusi, nes esą buvusi be sąmonės, sunkiai galėjusi paeiti, slydusi jam iš rankų ir jis negalėdamas jos pastatyti ant kojų spyrė keletą kartų į šoną.

Nors P. Antanaitis negalėjo prisiminti visų konflikto detalių, bet sugebėjo papasakoti likusias kelionės namo detales. Vyras pasakojo, kad priėjęs asfalto dangą papurtė savo sutuoktinę, bet šioji nebesikėlė. Tada vyras vėl jai spyrė keletą kartų, užsimetė ant peties ir parnešęs ją namo paguldė į lovą.

Lūžo apie dešimt šonkaulių

P. Antanaitis minėtą vakarą nebandė aiškintis, kodėl jo antroji pusė nebepakyla iš lovos – vyras nuėjo miegoti. P. Antanaitis žmonos sveikata nepasirūpino ir ryte, nekvietė medikų. Vyras išėjo į darbą, o grįžęs vėl nuėjo miegoti. Mirtinai sumuštos J. Antanaitienės kūną rado vietiniai gyventojai. Ekspertai nustatė, kad moteriai lūžo apie dešimt šonkaulių. J. Antanaitienė mirė nuo galvos traumos. Dėl kokios priežasties tarp dviejų sutuoktinių kilo mirtimi pasibaigęs konfliktas, nepadėjo atskleisti ir liudytojų parodymai.

Šiaulių apygardos teismas P. Antanaitį pripažino kaltu ir skyrė jam vienuolika metų ir šešis mėnesius nelaisvės. Į bausmės laiką įskaičiuotas sulaikymo terminas, trukęs nuo praėjusių metų lapkričio 16-osios iki šio antradienio, tad vyrui teks kalėti vieneriais metais trumpiau.

Civilinių ieškinių materialinei ar moralinei žalai atlyginti J. Antanaitienės artimieji teismui nepateikė – P. Antanaitis iki nuosprendžio sugebėjo padengti savo sutuoktinės laidojimo išlaidas. Nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.






Į viršų