Duobė

Pakruojo r. Po liūčių, naktį, netoli Laipuškių kaimo, vandeniui išplovus gruntą, daugiau nei per pusę kelio pločio atsivėrė didžiulė duobė. Laiku atskubėję kelininkai pavojingą eismui išplovą užpylė skalda.

Bombos

Radviliškio r. Kutiškių miške pradėta bene didžiausia šio meto išminavimo operacija, kuri, spėjama, gali užsitęsti iki vėlyvo rudens. Jau surasta apie 200 Antrojo pasaulinio karo sprogmenų - minų, aviabombų. Išminuotojai aptiko ir sovietmečio laikų bombų, kurias, kaip manoma, miklindami akį į nuošalią, negyvenamą vietovę numetė rusų lakūnai. Ieškant ir nukenksminant sprogmenis išminuotojams padeda moderni technika.

Atsišviežino

Joniškis. Atsišviežino miesto centre esantis 4 aukštų rajono savivaldybės pastatas. Pastatytas 1972-aisiais, statinys buvo beviltiškai susidėvėjęs ir reikalavo skubaus remonto. Be visų kitų darbų, sudėti plastikiniai langai, įdiegtos energijos taupymo priemonės. Vien iš ES fondų tam buvo skirta daugiau kaip pusė milijono litų.

Dovana

Joniškis. Vietos ugniagesiai iš Šiaulių apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gavo dovaną – 30 metrų ilgio kopėčias. Jomis bus galima užkopti į 9 aukštą ir evakuoti žmones iš liepsnos apimtų butų. Ta proga Joniškio ugniagesių vadas sidžiaugėsi, jog dabar skyrius turės savas kopėčias ir nebereikės kaulyti bei skolintis iš kolegų.

Akcija

Kelmės r. Mėnesio pradžioje rajono policijos komisariatas vykdė prevencinę akciją „Saugos diržai”. Per penkias dienas „akcininkams” pavyko nustatyti 58 Kelių eismo taisyklių pažeidėjus, 13 kurių važiavo neprisisegę diržų. Ar visi kiti, tąkart savo važiavimo ypatumais neatkreipę Kelių policijos dėmesio buvo prisisegę diržaiss, galima tik spėlioti.

Nedarbas

Joniškio r. Rugpjūčio pradžioje Darbo biržoje įregistruotų bedarbių skaičius priartėjo prie 3000, o nedarbo lygis siekia 16 procentų. Bedarbių vyrų užregistruota 51,4 proc., o 40 procentų visų bedarbių - asmenys, neturintys kvalifikacijos. Šiandien rajono darbo rinkai trūksta traktorininkų, valytojų, pardavėjų ir kitų specialybių darbuotojų.

Parengė  Romualdas BALIUTAVIČIUS
Į viršų