Kaip ir kasmet, „Šiaulių naujienų“ skaitytojai rinko populiariausius šiauliečius. Skaitytojai aktyviai pildė anketas, balsavo už, jų nuomone, žinomiausius, labiausiai pagarbos nusipelniusius žmones. Šiemet ypač daug skaitytojų balsų surinko vienas šiaulietis. Esant labai dideliam balsų skirtumui, lyginant su kitais kandidatais, skelbiame, kad populiariausiu šiauliečiu išrinktas Lietuvos Respublikos Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Valerijus Simulik.

Atstovauja Šiauliams
„Kiekvienas įvertinimas, ypač gimtojo miesto, man yra labai svarbus“, – šiauliečių įvertinimu džiaugiasi V. Simulik.

Politikas į populiariausiųjų sąrašą patenka ne pirmus metus. Kaip pats sako, matyt, tam yra priežastis: „Dirbdamas Seime visada pirmiausia stengiuosi atstovauti Šiauliams. Turiu net užmezgęs tarptautinius ryšius, kurie ateityje padės Šiauliams užmegzti gražius santykius su kitomis valstybėmis. Tikėtina, kad žmonės mato tuos darbus, jaučia kas yra daroma ir ačiū jiems už tai.“

V. Simulik siekiamybė – kad visi politikai atstovautų ne tik miestui, bet ir Šiaulių regionui. Jo nuomone, susivienijus būtų galima pasiekti daugiau ir net padaryti taip, kad Šiauliai taptų išskirtiniu miestu – Šiaurės Lietuvos žvaigžde.

Tam, kad šis tikslas būtų pasiektas, dar reikia atlikti nemažai namų darbų. Suvienyti miesto inteligentijos, verslo, švietimo, kultūros bendruomenes, senjorus, jaunuomenę. Tada ieškoti sprendinių, labiausiai tinkančių Šiauliams.

Laukia daug namų darbų
Politikas gimė, augo, mokėsi, dirbo Šiauliuose ir dabar dar niekur iš miesto nedingo. Kiekvieną penktadienį, šeštadienį, sekmadienį, pirmadienį būna Šiauliuose. Daug laiko praleisdamas Šiauliuose, mato pagrindines miesto problemas.

„Kadangi esu čia gimęs, augęs, baigęs mokyklą, pats dirbęs mokytoju, direktoriumi, direktoriaus pavaduotoju, truputį skauda, kai yra uždaromos mokyklos, mažėja gyventojų skaičius. Kita vertus, esu giliai įsitikinęs, kad Šiauliai turi vištą, kuri gali dėti auksinius kiaušinius“, – sako V. Simulik.

Pašnekovo nuomone, visi laimėtų, jeigu Šiaulių oro uostas būtų išnaudojamas efektyviau. Komercializavus, sutvarkius oro uostą ir padarius jį tarptautiniu, būtų galima sukurti iki 4 tūkst. darbo vietų.

Talkšos ežeras taip pat nusipelnė išskirtinio dėmesio. Jį būtina išnaudoti miesto reikmėms, žmonių poilsiui, verslui, pramogoms, sportui ir t. t.

Linki ramybės ir tolerancijos
Svarbu neleisti išnykti ir Šiaulių universitetui. Šiauliai turi likti universitetiniu miestu. Priešingu atveju, miestas liks tik bažnytkaimiu.

„Nesvarbu, ar tai bus savarankiškas universitetas, ar Vilniaus universiteto Šiaulių akademija, universitetinis išsilavinimas privalo likti. Kai pradės didėti studijų programų, studentų, dėstytojų skaičius, tada galėsiu pasakyti, kad einame teisinga linkme“, – susirūpinti universiteto likimu ragina V. Simulik.

Anot jo, dar viena problema yra ta, kad Šiauliuose nebėra žmonių, kurie dirbtų aukštą pridėtinę vertę kuriančiose įmonėse. Trūksta vadovų, informacinių technologijų specialistų. Todėl reikia, kad regionai susivienytų ir vienu balsu prašytų, kad regionų nebūtų atimamos geriausiai apmokamos pareigybės, įvairios institucijos.

„Labai gerbiu Vilnių kaip mūsų šalies finansų, diplomatijos, verslo sostinę, bet regionai nusipelnė, kad jais būtų pasitikima, jog jų žmonės turėtų didesnę perkamąją galią, nebūtų atimamos ten dirbančios institucijos. Tik tai vyksta ir dėl to labai gaila“, – akcentuoja V. Simulik.

Jis sako, kad Šiauliai jam „dūšios“ miestas, todėl būtent čia eilinį kartą sutiks Naujuosius metus. Jau daug metų jis paskutinę metų dieną su savanoriškais saugos būriais budi prie miesto eglių. O kai policijai pagalbos nereikia, ramiai laiką leidžia namuose. Ramybės jis linki ir „Šiaulių naujienų“ skaitytojams: „Linkiu ramių, taikių, nuosaikių ateinančių metų. Kad nei visuomenė, nei šeimos, nei kiekvienas iš jūsų nepatirtumėte aštrių sukrėtimų, o pasaulyje vykstantys neramumai aplenktų Lietuvą ir Šiaulius. Kiekvienam linkiu asmeninės laimės, ramybės, tolerancijos vienas kitam ir vienybės.“

Į viršų