Gegužė – diplomų įteikimo metas. Šiaulių Trečiojo amžiaus universiteto studentai baigė mokslo metus. Brandaus  amžiaus žmonės  studijavo, kėlė savo žinių bei kultūros lygį 7 fakultetuose. Studijų baigimo proga jiems koncertavo Šiaulių pučiamųjų orkestras su jaunaisiais partneriais.

Koncertas draugams
„Šiaulių menininkai nuolatos bendrauja su Trečiojo amžiaus universitetu, nes tai žmonės, kurie juda,  neužsisklendžia savyje, domisi kultūra, yra pagrindiniai mūsų renginių ir koncertų lankytojai. Tradiciškai mes pagerbiame juos mokslo metų pradžioje ir pabaigoje bei kitomis progomis,“ –  sakė Šiaulių pučiamųjų orkestro meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis. – Tai mūsų draugai, ne tik patys į koncertus ateina, savo bendraamžius pasikviečia.“

Koncerte drauge su Šiaulių pučiamųjų orkestru klausytojams šventę kūrė jau šiauliečiams puikiai pažįstami dainininkai Kristina Valčiukienė ir Pijus Kondrotas, pianistė iš S. Sondeckio menų gimnazijos Kamilė Kaučikaitė. Koncertą vedė kultūrinių renginių organizatorė Monika Paraugytė. „Padovanojome valandos trukmės įvairios vokalinės ir instrumentinės muzikos  koncertą. Tokia mūsų duona –  kuo labiau nudžiuginame klausytojus, tuo mūsų pačių gyvenimas prasmingesnis,“ –  apibendrino maestro S.Vaičiulionis.

Vasarą – tradiciniai koncertai
Šiaulių pučiamųjų orkestras, pasak vadovo, ne atostogoms ruošiasi, o darbymečiui. Laukia Palangos festivalis, tęsiant gražias tradicijas šiauliečiams ruošiamas 4 koncertų ciklas „Vitražai ant stogo“. Koncertai vyks  koncertų salės „Saulė“ terasoje. Paskui – Dainų šventė Vilniuje.

2018 05 10 13

Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų