Vakar prie Lietuvos Respublikos Seimo šalies piliečiai rinkosi į protesto mitingą „Mes kaltiname“. Reaguodami į šią iniciatyvą bei piktindamiesi tautos išrinktųjų balsavimo dėl LR Seimo nario  M. Basčio mandato panaikinimo rezultatais, trys šiauliečiai surengė savo protesto akciją – su plakatais sustojo prie Seimo nario Valerijaus Simulik priimamojo.

Kaltino dėl nedalyvavimo balsavime
Piketą organizavo transporto vadybininku prisistatantis Zakiras Medžidovas. Kartu su juo stovėjo dar du jaunuoliai, kurių vienas patvirtino, kad yra Socialdemokratų partijos narys.

Organizatorius pareiškė, kad piketo vieta pasirinkta neatsitiktinai, nes, jo žiniomis, V. Simulik balsavimo dėl mandato panaikinimo dieną buvo Seime, tačiau neatvyko į balsavimą ir tokiu būdu tiesiogiai prisidėjo prie Konstitucinio Teismo sprendimo pamynimo.

„Seimo nariai pamiršo duotą priesaiką tarnauti žmonėms, todėl norime jiems priminti jų pareigas. Nesuvokiama, kai ryšiai su Lietuvos priešiškos valstybės agentais Seimui nėra pagrindas panaikinti Seimo nario mandato“, – sakė Z. Medžidovas. Jokiai politinei partijai ar judėjimui nepriklausantis aktyvistas tikino piketą organizuojantis pirmą kartą, tam paaukojęs savo pietų pertrauką.

Paklaustas, kodėl pasirinko piketuoti prie V. Simulik priimamojo, nors Šiauliuose yra dar du Seimo nariai, galima daryti teorinę prielaidą, kad slapto balsavimo metu jie galėjo apskritai balsuoti prieš M. Basčio atstatydinimą, Z. Medžidovas patikino, kad didesnė bėda yra nedalyvavimas balsavime nei susikompromitavusio kolegos palaikymas.

Po trumpo pasirodymo žurnalistams, piketuotojai įmetė į pašto dėžutę laišką, kuriame surašyti klausimai V. Simulik. Ką Seimo narys veikė ir kodėl nedalyvavo balsavime dėl  LR Seimo nario M. Basčio mandato panaikinimo? Ar jis prisidės prie šiuo metu Seimo narių rengiamos iniciatyvos sušaukti pirmalaikius Seimo rinkimus? Ar balsavimą parlamente ignoravęs V. Simulik pats galimai nėra susijęs su Lietuvai priešiškomis valstybėmis?

„Ne pirmą kartą priešu nori padaryti“
Susisiekę su Seimo nariu, uždavėme jam piketuotojų klausimus. V. Simulik atsakymai:

„Aš nebuvau balsavime, nes buvau susitikime su vienos institucijos darbuotojais, kurie norėjo su manimi susitikti. Apie 1,5 val. iš Seimo buvau išvykęs. Seimo narys turi laisvą mandatą daryti savo sprendimus.

Prie pirmalaikių rinkimų iniciatyvos neprisidėsiu, nes nematau tikslo.

Lietuvoje persekioti už pažiūras, už nuomones yra draudžiama. Aš kreipsiuosi į tam tikras institucijas dėl kai kurių dalykų išsiaiškinimo. Pavyzdžiui, ar tai nėra provokatoriai. Kad ir tos pačios Rusijos ar dar kitų valstybių, kurioms nepatinka, kaip Simulik mąsto.  

O gal kai kam nepatinka, kaip aš mąstau Šiaulių mero atžvilgiu? Aš suprantu, kad meras dirba su spec. struktūromis, bet tegul neperlenkia lazdos.

Jei aktyvistai nori paaiškinimų, tegul ateina pirmadienį į mano priėmimą ir viską jiems paaiškinsiu. Viešas piketas iškart su kaltinimais nėra noras išsiaiškinti. Aš suprantu, kad meras siekia, kad aš nedalyvaučiau mero rinkimuose. Aš dalyvausiu. Ir tikrai viešinsiu, kas yra blogai daroma ir tikėtina piktybiškai blogai daroma miestui. O kad iš manęs nori priešą padaryti, tai čia man ne naujiena. Mano pavardė nelietuviška, ji ukrainietiška. Bet tai mano tėvo pavardė“.

Į viršų