Vakar Šiauliuose, Prisikėlimo aikštėje, Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados kariai, ugniagesiai-gelbėtojai ir policijos pareigūnai kvietė visus šiauliečius ir miesto svečius į renginį, skirtą Lietuvos valstybės šimtmečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai. Susirinkę pareigūnai visus ragino sugiedoti Tautinę giesmę ir dalyvauti 100 atsispaudimų iššūkyje. Renginio svečiai buvo vaišinami karšta arbata.

Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ žvalgybos kuopos vadas kapitonas Artūras Ševeliovas teigė, kad ši akcija yra skiriama paminėti ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, bet ir Kovo 11-ąją.

„Renginys skirtas pritraukti piliečius, kad gyventų visuomeniškai, džiaugtųsi švente ir stiprintų savo sveikatą bei lavintų fizinį pajėgumą. Renginio metu buvo daroma 100 atsispaudimų. Tiek, kiek yra atkurtai Lietuvos valstybei.

Atsispaudimai buvo daromi pamainomis: viena dalyvaujančių dalis atliko 33 atsispaudimus, kita – 33, o paskutinė – 34. Nebuvo tokių, kurie nenorėjo dalyvauti. Visi mielai sutiko, nes tai gražus Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo paminėjimas. Teko net atrinkti karius. Mūsų karių iš viso yra 90, o atsispaudimus darė – 48. Šioje akcijoje iš viso atsispaudimus darė 80 žmonių“, – pasakojo kapitonas A. Ševeliovas.

Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-iosios komandos viršininko pavaduotojas Laimonas Kivilius teigė, jog toks renginio formatas dėl to, jog norėta švęsti įdomiai. Jo nuomone, toks renginys yra už Lietuvą ir už jos vieningą ir sveiką tautą.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato specialistė Marytė Vaitkutė buvo vienintelė moteris, kuri darė atsispaudimus ir rungtyniavo kartu su kitais vyrais.

„Mano devizas visada buvo ir yra – dalyvauti. Aš visiems sakau, kad reikia dalyvauti, tačiau to norėti turi pats žmogus, nereikia prievartos. Man čia yra labai smagu, aš ne tik tokiuose renginiuose stengiuosi dalyvauti, tačiau visur“, – sakė M. Vaitkutė.

Į viršų