Šiaulių miesto mero Artūro Visocko globota „Žiburio knygyno“ direktorė Rima Ignatavičienė traukiasi iš pareigų. Vadovauti šiai Savivaldybės akcinei bendrovei direktorė pradėjo praėjusių metų rugsėjo mėnesį.

Padirbusi porą mėnesių R. Ignatavičienė susidūrė su netikėta problema. Pasirodė, kad knygynas skolingas tiekėjams apie 80 tūkst. Eur. Vadovė kreipėsi į merą, prašydama gelbėti įmonę, nes kitaip žadėjo trauktis iš pareigų. Direktorė pateikė Tarybai planus išplėsti verslą. Meras savo pažadus įgyvendino ir įtikino miesto Tarybą leisti įmonei skolintis 100 tūkst. Eur, parduoti nereikalingą pastatą Žemaitės gatvėje ir 50 tūkst. Eur iš miesto biudžeto padidinti įstatinį kapitalą verslo plėtrai. Praėjus 10 dienų po Tarybos posėdžio Rima Ignatavičienė pateikė Savivaldybei prašymą atleisti iš pareigų nuo balandžio 28 d. Savivaldybė jau paskelbė konkursą į „Žiburio knygyno“ direktoriaus pareigas.

Meras A. Visockas viešai prisipažino, kad direktorės sprendimas jį nustebino. Jis buvo atkalbėjęs ją žengti tokį žingsnį, tačiau direktorė sprendimą pakeitė. Šiuo metu knygyno vadovė serga. Anksčiau Ekonomikos ir finansų komitete ji yra atvirai prisipažinusi: „Pasakysiu ne kaip direktorė, kaip paprasta šiaulietė. Aš jūsų „Žiburio knygyno“ perspektyvaus nematau. Jį reikėjo gelbėti mažiausiai prieš kokius ketverius metus. Tada būtų buvę galima kažką padaryti. Jei jūs tikitės iš jo kažkokio kultūrinio židinio, tai čia yra utopija. Niekas neis ir neskaitys. Kultūrinių įstaigų mes turime pakankamai, tik sugebėkime jas išlaikyti ir aprūpinti finansais.“

Į viršų