Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson pasirašė įsakymą dėl valstybės investicijų programos lėšų. Pagal ją Šiaulių koncertų salės „Saulė“  rekonstrukcijai bus skirta 595 tūkst. eurų. Dar 100 tūkst. bus atseikėta iš Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto. Rangos darbus planuojama pradėti ir užbaigti dar šiais metais.

Urbanistinės plėtros ir ūkio departamento Statybos ir renovacijos skyriaus vedėjas Evaldas Vaičeliūnas informavo, kad už gautas lėšas planuojama atlikti konstrukcinius darbus: uždengti stogą, pertvarkyti inžinerinius šilumos, vandentiekio nuotekų tinklus.

Vedėjo teigimu, pirmiausia bus imtasi pačių skubiausių darbų, kad nebūtų pakenkta aplinkui gyvenantiems žmonėms.

„Pirmiausia bus sutvarkytos tos dalys, kurios labiausiai įtakotų aplinkinių gyventojų gyvenimą. Šiais metais gavome pakankamai lėšų, kad pradėtumėme ir užbaigtumėme pačius sudėtingiausius statybvietės darbus. Žinome, kad jautri vieta, todėl darbus bus stengiamasi kuo greičiau pabaigti, kad vėliau gyventojams būtų trukdoma tik minimaliai“, – sakė E. Vaičeliūnas.

Iš viso statybos montavimo vertė siekia 2,32 mln. eurų. Kol kas gauta tik trečdalis reikalingos sumos.

Praėjusiais metais „Saulės“ rekonstrukcijai valstybė skyrė 180 tūkst. Eur. Savivaldybė šių lėšų atsisakė, motyvuodama, kad tokiais finansavimo tempais darbai užtruks dešimtmetį.

Į viršų